22 years old...=)

Author: iyda /


seminggu b4 15hb.i got msg from my aunty..
she ask me"along nak handbag or jam?" n i reply.."hahaha,klu nak 2 2 leh x?hahha..*tamak..along nak jam lah..handbag yg ade pown blom pakai ag..kenapa?" n no feedback from her..
pgi Rabu,dpt msg ag dri my aunty..
"along mai umah makcik ptg esok na,jumaat leh kuar jln2"2x aku dpt msg yg sama,tp xsempat nak reply..ptg 2 terus aku call makcik.."okeh makcik,nnty along p sana..tp lewat skit sbb khamis clas smpai kul 5.."hehehe

ape yg aku pk masa dpt msg 2 adalah "shopping"..haha..mmg pownn..
pgi jumaat 2 bgn awal kowt siap2 g Ikea..dgn xikhlasnyer aku bgn sbb x cukup tido,g mandi siap2..breakfast dulu..makcik masak bihun goreng..haha,boleh than sedap,tp air tea o panas tawar gila..haha..=)
pastu kena marah plak siap lmbat..hahaha..Uncle Rama dah lama tggu kat bwh,aku plak memain kat atas bersiap..hahaha..Uncle,Sorry ya..ngeee..

Otw g Ikea..ngeee

turun bwh je,hye Uncle..2day is my day..sorry ye late..Uncle senyum je..die bkn thu pown bezday aku hri 2..ahhaha..aku yg ngade lebih..ngeee..Uncle drop aku n makcik kat The Curve,sbb makcik nak bli perfume kat pakcik..aku pown ikut la..sepanjang perjlnan ke The Curve 2 aku tido..mmg laloq habis..skejap je aku leh tertido..masa kat The Curve 2 aku n makcik masuk MNG,makcik tnye ag..along nak apa?hehe,dgn muke x malu aku kata nak jam..makcik kata,klu nak jam kita tggu mlm ni la ngan pkcik.makcik xckup sen..klu nak bju boleh la..aku apa lagi..dah die kata cam 2,aku hemtam ar bju yg aku berkenan..Thanks makcik..=) sgt suka..
pas2 pegi cari perfurm then terus g Ikea..wah,byk gila beli..makcik dpt bonus ke ape ha??aku naik pelik sbb die beli skali ngan brg2 utk aku..adushh..makcik,along syg makcik sgt lah..hehehe..


pas blik dari shoppin n cuci2 mata tgk VW bettle..blik umah tido n mlm lak kuar dinner ngan pakcik n makcik..ngeee..surprise time..sgt suka time ni..
tp b4 g sunway piramid kena pickup pakcik dulu kat office..agak lama aku tggu dlm keta 2,pakcik ade meeting lak last minute..tp xpe,dsbbkn pakcik yg nk blanja aku snggup je tggu lama2..hahaha...
kat sunway piramid mam kat restoran thai thai..pergh,mmg trasa keaslian thai die..mmg besh..tringat kedai tani kat kg akuh..haha,sawadikap..=)
msuk ke restoran 2,aku tgk sume customer cina..sedikit pelik n aku tnye la makcik,halal ke x?haha..yela kan 1st time..setempek aku kena balik,ofcoz la halal..klu x makcik x bawa la dinner kat sini..hahahah..tersenyum aku terkena..haha..=)
tgk menu,hampeh aku xtaw bhasa thai ni..yg aku taw,tomyam gong die terbaek..seyes shitt,nnty aku nak p lgi..hahahah..mcm2 order,tp aku xtaw nama apa..hahahha..sbb bhasa thai kn..mana la aku nak taw..yg bwh 2,pelam+pulut+santan pown terbaek..pencuci mulut..pulut die gile lemak,lembut mmg pandai dorng masak..haha..




pas order sume,aku usha2 gak sekeliling..wah,mmg nice tempat die..sgt suka..aku dah pasang niat..nak pegi ag pasni..hahha..
tggu punya tggu mkanan,makcik kata "ade surprise utk abg" aku tersenyum je..makcik bawa kuar perfurm yg dbeli kat The Curve 2..aku ckp,pasni ade la girl2 yg ikut pakcik,sbb wangi sgt..pakcik gelak je,makcik lak tarik muke..hahah..along memain je makcik na..ngee..n makcik bawa kuar sumthing then lex atas plate aku..wah,ternganga aku tgk..;)surprise for me 2..owh makcik,i lurve u so much!thanks sgt2..

weeee...=)

dan2 je dpt terus buka..hahahha..tgh buka je ade la suara2,happy birthday 2 u,happy birthday to u..owwhh,xpenah aku jangka sume ni nak berlaku..sukenyerrrr..!!i got it what i want..elle studio,muaxx2!!!heeee
makcik n pakcik..thanks for everything..both of u are sunshine in my life..=)love u damn damn much..=)
Friday,15Oct2010..
in my memories..shopping,VW bettle,dinner..sgt suka,sgt suka..thanks.thanks.thanks..


..

Author: iyda /


Rindu Maktok!!!!...

wut a day!!!

Author: iyda /

ngeee..

puasa ke-2
kul 2.05am
13/8

hahahhaha,aku bru bgn tido...sume org tgh tido..aku plak bru bgn..gile.gile.gile..adoiii
da whole day aku tido..lebih dari 24hours la kirenye..damn..

keracunan makanan+maigrain,kau bt aku derita 1 hari..hadoi...but now,aku dah ok..
ubatnye,aku tido lebih dari 24jam..gile tido..sbb nyer klu aku terjga pown,xleh nak bgn...rase nak muntah n rase pitam je..better aku tido..hehehhe..

puasa aku batal ke x eh,aku tido da whole day..??uurrmmm..

pas berbuka td minum air + kurma + kuih,aku call maktok..yg angkat fon nyer makcik..hadoi...aku terlepas la berbuka ngan 1 family aku..12.8 bezday cik tina..makjang n pakjang blnja berbuka sama utk 1 family aku..uwaaaaaa,jelez x terkata..uurrmmm..pas lex fon je tido balik..hadoi,..klu lah aku sihat kompom2 aku join skali berbuka 1 family..urrmmm..=(

heeee,mau tido balik lah..kul 8 ade clas lak..rini ni de meeting ngan dak2 sem 5 DBIT n DCS utk praktikal dorng..hope aku leh handle final project ni..ngeee..terkuar plak topik laen..lalalla~~

daaaa.....~

puasa dgn maktok!=)

Author: iyda /

yeah,puasa3..

thun ni 2010 maktok puasa kat KL..slalunye,kitaorg yg akan balik start puasa kat kg..tp dsbbkn dis year sume bz keje..aku plak bz ngan study,we all decide maktok je dtg KL puasa same2 ktrang kat sini..heeeeee..syg maktok sgt lah!!!

rini sahur,besh sgt..maktok kejutkan..klu maktok x kejutkn,alamatnye mmg x sahur la aku jwbnye...kat umah mama,bibik masak lauk byk.tp x mam pown...hehehhe...kat umah makjang lak..ade 2 jenis lauk je..daging goreng+ikan pekasam dari kg,maktok bwa..gila sdp smpai abis aku bedal..makjang yg blom abis mam pown dah xde lauk nk mkn..hahhaha..sian,jahat kn aku..dah lama kowt xmam ikan pekasam..sgt sedap!!!windu masa zamn2 sekolah dulu..masa maktok kejutkn bgn sahur,masak same2 kat kg..adushh..klu lah masa boleh berputar..hmmm...

pas sahur je aku tido balik..kul 730 je maktok dah kejut g clas pg..oh,sgt liat nak bgn..dsbb kn maktok yg kejut mmg bersemngt abis..xpuas lagi nak manja2 ngan maktok..klu lah boleh nak ponteng class nak duk umah teman maktok,nyendel2 kat maktok,bawa maktok g shopping baju aku..hahahhahah..jhat kan cucu die ni..bawa maktok jln2..weee..dsbbkn kn clas pg smpai ptg terpaksa la aku tinggl maktok kat rawang dtemani bibik d rmh mama..xpe maktok..i have sumthing special for u..jumaat along balik,i giv u..surprise!!!ngeeee..

maktok,u are my sun shine in my life..terlalu byk pengorbananmu curahkan kat aku..aku x mampu untuk membalas sgalanya..insyaALLAH,1 day aku akan balas jsamu n buktikan segalanya..sayang Maktok!!!!

hurt in my heart..rasenyer la..ngeee..=)

Author: iyda /

well,since i single..my heart always happy..n now still happy but lil bit hurt in my heart..
when i want 2 trust sum1,when i want that person,when i think that person..
i fell my heart really2 hurt..oh,ini bukn yg aku nak sbenarnya..its maybe that person it not for me or it juz come n go wit memories..urrmm..thanks to God,give me a chance until now..really thankful for u,God!!!..urrmm..

when im down, i always motivate my mind..yeah,like always..syahidah,just think positif n always bersyukur..ape yg berlaku ade hikmahnye..uurrmm..but until when?uurrmm..hope,ini hanya kenangan manis sementara Allah berikan utk aku..=)

my dear friends,thanks always be my side when im really2 need u guys!..thanks for ur all advice and thanks becoz give me sum space to hear all my stories!..really appreciate it..

juz now,motivate diri ini 2 always thinks positif n thanks God..Kau bt aku lebih berfikir matang utk melalui perjalanan hidup aku ini...dis is juz a word dat too really meaningfull to me n thanks to masz bcoz ur advice n dis word,i up back without this memories!!..

she always said to me all this words:-

u'll noe that u miss sum1 very much when evry time u think of that person, ur heart breaks into pieces and juz a quick "Hello" from that person can bring the broken pieces back.

giving sum1 all ur love is not an assurance that he will love u back.dont expect love in return,wait for it to grow in dis heart,if it doesnt be contented it grows in u..hmmmmm..

u'll noe when u really love sum1 even if their happiness means u are not a part of it..urmmm..

n da last 1..terjdi kat diri aku sendri..=) but i still can smile..i still have my friend..yeahh!!

if sum1 comes into ur life and bcomes a part of u but for sum reasons he couldn't stay,dont cry too much..juz be glad that ur paths crossed and sumhow he made u happy even for a while...=)

done!!!=((

jalani hidup dgn kekuatan..

Author: iyda /

11.32pm,30hb.7...

uishh,hati xtenang..mish all my family,mish all my friend..thanks a lot n bersyukur sgt2 bcoz they always give their attention when im down..really appreciate it!!!

xtly,aku windu kat sorng kwn aku ni...haishh..windu sgt yg teramat sgt..hahhah..terlebih sgt plak..yela kn..dah lama x jmpa,xdgr khabar brita,tiba2 muncul..waaaa..really2 miss her so much..
byk story yg kami kongsi..sume cita die cite..aku simpati ngan kwn aku ni..Dia memberi ujian yg kuat kpada kwn ku ni untuk harungi..kwan aku ni tabah sgt..hadapi sume rintangan dgn tenang..smpai skrg still lgi terpk2,kenapa Dia memberi ujian yg kuat kat kita?padahal mmg kita taw kan knapa..urrrmm..aku kesian kat kawan aku sorng ni..bila cntct ja mesti story pasal masalah die..aku nak tlg tp aku x mampu..takut nnty aku terbabit laen plak jd nya kn..so sbg kawan aku jd lah pendgr yg terbaek n setia mendgr..bila aku pk,klu lah aku brada d tempat kwn ku ni..ape aku akan jd?mampu ke aku jd sekuat dia harungi sume rintangan yg Dia berikan..Ya Allah,aku bersyukur dgn sume yg aku ada skrg...Ya Allah,segala ujian yg Kau berikan ada hikmahnya..Kau menguji kerna Kau lebih thu mampukah seseorg itu menghadapinya..aku manusia biasa yg xpenah terlepas dri masalah n membuat kesilapan..aku bersyukur kerna Kau membuat aku lebih berfikir matang dgn sgala ujian yg Kau berikan..

uurrrrmm...kwn aku ni laen skit dari yg laen..aku pown x taw nape aku ckp cam ni sbbnya xde kwn aku yg laen seperti kwn aku ni..haishh..bertuah gak la aku dpt byk kwn yg berbeza perangai n ragam kn?heheheh...kwn aku ni gila kuat hadpi sume masalh yg die hadapi..pada aku die kuat lah..sbb die hadpi sorng2 n xpenah berfikir negatif..tp aku xtaw lah dlm hati die plak kn..pada pandangan aku die mmg seorg yg sgt kuat..klu aku xthu la, boleh ke x hadapi nya..sedangkan kena tukar sec,berpisah ngan member2 class pown aku dah nangis2 dpan lectrr..hahaahha...bila pk2 balik malu ja rasa..tp 2 la,ade perkara yg kita kuat nak hadpi n harungi n ada jgk perkara yg kita x kuat utk harungi..kn??hmm...kwn aku ni bru ja kehilangan ayahda tersyg...uhh,tamparan hebat dlm hidup die..tp aku taw,die mampu hadapi rintangan without her late father..byk perkara yg aku pk kan tentang kwn aku ni..kadang2 perkara yg die bt, aku x dpt trima n aku x sokong sama skali..tp i know she doing like it bcoz she know the rite way to move in her life.. walaupon die terpaksa lalui sorng2,she know wut is better..aku sbg kawn hanya mampu tersenyum keseorgan bila mendgr critanya kerna aku tumpang gembira bila aku dgr kekuatan die tuk harungi liku2 hdup yg akan dtg..i wish u success in any way my dear friend..friend,wuteva u choose in ur life, i will follow u n always be at ur side..

for me,evrythin will be fine when we know the ryte way to choose..n always think positive in any way...tuhan sygkn aku sbb itu Dia mnguji aku......aku redha n trima jika ini yg perlu dilalui .. kerana aku pasti...khidupan yg xsmpurna inilah yg akn mmbawa ksmpurnaan d msa depan.. kerna aku sntiasa akn blajar mmperbaiki dri n mnjadi yg terbaik....aku sntiasa sdar siapa aku n akn terus sedar dr mna asal usul aku...Thanks God bcoz of u i have my happy family,without my dad n my grndpa since i child..i think this is a some of ur way to make me be a mature person n alwayz think positif..*matured ke aku??hahhah..btw,to dear all my family,i really2 love u all damn2 much..i will try to get it wut u all want it..n thanks for being such a great family to me..

p/s sayangilah dan hargailah family anda slagi mereka ada..jgn menyesal dkemudian hari sudah la..=)

OhGigiKu!!ngeee heee

Author: iyda /



weee...tangan gantal2 minx update blog..rase malas tp ade cite nak story..ngeee..
klu x cite kang leh lupe lak lama2 simpan..heheh..*nmpak sgt pelupa..heheh

rini aku,Lulu fernandez and dila g klinik pergigian rawang..pergh..seumo hidup 22thun ni,bwu 1st g klinik kerajaan..klu dulu tyme2 sek klu ckp pasal klinik gigi kerajaan je kompom2 sume takut..pas2
ade la yg mara nurse la,doc la ckp cabut gg kasar la,cucuk maen2 lah,mcm2 kan..tp mmg pown
aku dulu mmg xpenah g klinik kerajaan..sbb kwn2 aku kata bt kat klinik kerajaan sakit klu bt kat klinik swasta x sakit tp beragak ar bayaranye..klu dah xnak sakit,mmg sanggup kuar duit..
tp sume 2 prasaan takut je yg bt menguasai diri kita..padahal same saje..

knapa aku pilih klinik pergigian rawang yg jauh 2?sedang kn ade ag yg dekat dgn ampang nih...hehehhe..sbbnyer,aku ade kwn kat sane yg leh tlg aku dptkn no n berurusan dgn klinik lebih cepat dan pantas..*padahal same gak lmbatnyer sbbnyer ramai kowt yg lebh suke cabut gg or wuteva kat klinik kerajaan yg lebih murah berbanding klinik swasta ni..

aku ngan Lulu Fernandez dah lama rancang nak g klinik gg rawang ni tp masa je yg x sesuai bile kah nak pegi.. aku dah lama cuba arragekn masa tp still lagi xsesuai smpai lah ke hari ini..iaitu pada hari jadi Lulu Fernandez (26.7)*padahal secara kebetulan..nak jgk kn?heheheh..aku ngan eila nak cuci gg..ni 1st tyme taw aku bt kat klinik kerajaan,pergh sgt berkesan..gg aku n lulu fernandez dah bersih kembali n chantek semula..ngeeee..:D

nak tgk gg aku n lulu fernandez??uhh,nak snap??xmcm over plak kan..padahal ade org lagi chantek pown x over kan..xdelah..kami ber2 happy dgn gg yg bersih n chantek skrg..hehehe..pas cuci gg je aku n lulu fernandez kompom2 gosok gg skali sejam..mmg xteragak ar kn..abis ubat gg lah gni..tp rasenyer skejap je kowt..papa pown aku n lulu fernandez akan menjaga gg dgn sebaik2nya..*pergh,skema..hahahha..

hehehe,oppsss..lupe plak yg dila pown ade teman kitaorg g klinik rawang..kesian die,dila puasa pas2 kompom la die bosan menunggu punya lah lama..btw dila,thanks sbb sudi teman kitaorg..=D

Nak gg mcm ni..chantek sgt..bersih..weee...pasni kena la jga betul2..*2 la,dulu kecik2 malas nk gosok gg..bile dah besar thu pown pentingnye gg..ngeeee..

=D

family gathering at PD.

Author: iyda /


The banglo..

The stunt kite..

Me-->Iyda..

Pakjang play stunt kite..

KAMI..

Family gathering without maktok n maklang family..
last family gathering at kuala terangganu..sume ade..happy gile..picta kat ganu sume da musnah coz pendrive yg ade all picta at ganu da hilang..waaa..sadis!..
tp kli ni gather2 maktok n maklang family lak xde..:( ajak maktok g,tp xnak..really miss u maktok..
syiok kat sana..tenangnyer gila besh..tp sedih nya g 1hari 1mlm je aku kat sana..
thanks gak kat makcik sbb die la pujuk aku smpai aku pegi jgk PD ni..
klu ikutkn mmg xnak g..smpai kena umpan mcm2 bru nak g..
tp makcik,along g dgn hati yg ikhlas taw,tnpa rasa paksaan..weee
btw makcik,thanks alot ya..len kali bwa la ag..ngeee
makcik,nnty bawa along g paris lak nah?hahah
xnak paris kat aloqstaq 2..nk yg betul2..hahah..
mau pegi lagi PD ni..!!!!

potpetpotpet" lgi..

Author: iyda /

xtly,xsume antara kita sume same pendapat ryte?
msing2 ade suara hati pendapt kn2??
so pada yg rase x slesa,really sorry sbb xdpt puas kn hati anda..ngeee

for me from my heart..i have commitment to my work n my study..juz now 2 handle it so hard for me..aku dah pilih jln ini then aku xleh lakukan sparuh jln..ryte?2 pasal keje n study..

how about family n my life?oh,mmg xpenah lupa..i really2 love my family damn2 much..klu dberi pilihan mmg aku xnak lukakan hati my family sume..tp aku manusia biasa..xpenah terlepas dri melakukan kesilapan..:) n apa yg aku lakukan,harus drestui oleh family aku..*org kata restu family adalah berkat yg baek!..pada aku pown sama..restu family patut lah ddahului..:)

n bout my life,i have everything..seem like anothers girl over there..i have friends,i go shopping,gossip2,laugh,holiday n else..friends,i really love u all..when im down u all always be wif me..really appreciate it..although aku luka kan hati korng..kadang2 jnji x ditepati,kadang2 terkutuk tnpa aku sedar,kadang2 aku terlalu berterus terang..xtly,itu sume lah diri aku..aku x pndai menpu sbb aku adalah aku..aku xleh jd org lain hanya utk menjaga hati korng..n i know u all sama jgk ape yg aku kata kan?..ngeeee..kadang2 kita xsedar..ape yg kite bt xdsenangi oleh kenalan rapat kita tp 2 la..jgn terlalu mengikut prasaan krna akan membwa padah kepda persahabatan shj..:) pendirian tetap pendirian...ape yg aku xska,mmg aku xkan ska..n if aku dah ska,jgn kata..mesti kena dpt jgk!=)

n how about SBF?SBF=Special Boy Friend..hahahha..sorry,bt masa ni aku xperlu kan sbf sbb komitmen ngan study,family n mylife sgt tggi..takut nnty aku yg lost..kwn2 yg ska bertanya 2..plzz i know u all dah thu the truth answer ryte?so xperlu la aku menjwb lagi..k..weeee...ade yg kata klu life xde sbf x sonok?eh,betul ke eh??hahahha..xsama ape yg aku pk sbenarnya..if i found the ryte person,insyaALLAH..bru terpk kowt tyme 2 nak couple sume ni..but now,totally from my heart..xde hati lagi utk bercintan..heeeeeeeee..

now kat ofis..bored!tgk akak depan aku bergayut..hoho..mcm jelez tp no.no.no...u dont need it k syahidah..hehehhe..well,berlagak gile kan?padahal xthu dlm hati ni meronta2..hahahha..aku terpk kwn2 aku bercerita n rase kesian kat dorng..ade yg main tarik tali,berscandal lah..mcm2 lah..but i want to say to guys yg kat luar sane 2..dunia skrg lelaki dah makin pupus..girl yg belambak2..n choose the ryte 1..k..

n this is da random facts dat wut im thinks bout guys n wut i feel..:

*guys should be real gentlemen. dont sit if a girl is standing. well atleast u can offer her to have ur seat.thats da least u can do
* i dont like very rich people who think dat they are hell cool but xtly u are not! its ur parents' money. without them, you are nothing!
*guys plzzz be guys.i just cant accept guys who eat a goddammit portion of ur meal..ngeee i juz cant accept it...hahahaha.. i like guys who eat a lot seriously!love fat guys bcoz they are too cute for me!!..weeee..
* i really despise girls who are too desperate and too dependent on guys.c'mon get a life lah!hmm
* you wouldnt want to see me furious. as i wudnt want to, as well..yeahh..if u respect me n also i will doing the same..i will respect u too..k
* you should never ask a girl on date and expect her to pay for her teh tarik or wuteva,exmple its RM1.40. lol. ofcoz u can, but just bear in mind 1 word, u are such a loser..okeh!
* i am a good friend...hehehe.. as in i can be friends with everyone provided that ur not that annoying..hehe..ngeee
* i love those richie rich ppl who are soo laidback and cool. u noe sumtimes those who tak kaya yg nak show off kaya.tipu je tu..perasan!.
* travelling is awesome.u should try if you do have money coz hell yeah it uses a lot of money..love it!
* i wanna be a billionaire so freaking bad ? haha no. leading a ok life is good enough. tp tipu la sape taknak kaya kan? hehe lol...

ngeeee..
sorry la eh if xstuju..btw itu pda pandangan korang je.k..im not a perfect person..n sorry if im wrong..:) peace!!!

nothing n nothing!

Author: iyda /

oouhh..buhsannyer hari2 kat ofis xde bt papa...haishh..
sume manager bertungkus lumus bt keje..
bos kesana kemari meeting..ngeee..
hari2 dtg ofis gigit jari buhsan..
hadoiii..
ape nk bt ni ha??
hmmm....
tgk kiri kanan file yg dah settle..
nak submit kat sale department,mnger x kasi lgi..
kena tggu til end of the month ni..nak merayap?wa,mcm besh..tp xde keyakinan ar..
kang x pasl2 kena mara..
:(
balik2 on9 blog ni tp xde bt papa..termenung tgk benda alah ni..hmmmm
nk on fb xuleh..kena block tyme keje..tyme rest leh plak on fb..adeshh2..
dari aku usha2 je benda alah yg x berfaedah ni..baek aku potpetpotpet"kn??ngeee..
aku suka potpetpotpet" ni..weee...

wah,rindu nyer tyme study..
xpe,lgi 1 week aku dah nak quit..
sabar ye syahidah..5hri je ag..xlama da pown..
really miss my collegemate,lepak2,gelak2,gossip2..ngeee..sume 2 habitlah..
bila dah tukar envirnmnt ni rase suram je rase..
manger2 sume dah 30an++..nak gelak2 pown semcm je rsa..
urmmm..sadis tol..
xpe2,next week dah masuk college blik..leh ar lkukan rutin harian..
gossip2,gelak2,lepak2 ngan my collegemate!!weeee,xsabarnyer...
weeee..!cpt2lah hari berlalu..dah buhsan kat sini..ngeee..

rini kan bgn pagi je segar bugar je rase..xtaw pasaipa..
owh,maybe sbb tido awal?hmm..mcm x je..
hri2 laen pown sama tido awal gak..
tp rini btul2 rase tenng sgt..
dtg ofis pown xngantok taw..haishh,pelik kn..
sampuk?oh tidak!!!bkn.bkn.bkn...

wanna share u all sumthing..ngeee..happy gile..beshh!!!
xtly,last weekend aku g PD..ade family gathering..
n dpt nfon n 2helai bju MNG from my aunty!!..woshhh..dah lama x shoppin kowt..
bila dpt rase bhagia xperlu bwa kuar ag duit nk shoppin2..
klu aku x pg kompom2 aku x dpt..sbbnyer ni la umpan aunty suh aku pegi jgk PD 2..
btw makcik..i really2 love u..thanks for everything..
n sgt teruja dpt fon yg mahal ni..thanks a lot..love.love.love u more n more makcik!!..
aku mmg beruntung ade makcik ni..
ape yg aku nak,kemahuan,keperluan aku sume die capaikan..
wrb8217<--the car she give it 2 me.. money<--oh,every month she give.. shoppin<--she pay for me.. love<--evry scnd,every minute she love me..i love u too,makcik! kemewahan yg ade kat aku skrg sumenyer dari die..aku syg gile kat die sbb die pham aku slama ni.. thanks a lot aunty..really2 love u..
aunty wif her husband..n the banglo at PD..the private beach..ohhh,awesome!!!

OhMy.L.O.V.E Usheee"!!!~

Author: iyda /

wohhh,kamoo sgt ensem usheee"!!!Syg u lah!
gelagat2 usheee" dkg!

Fathers Day & Apy Bezday Abah!

Author: iyda /





Kek untuk abah..white choc macadamia by secret recipe!!oh,nyum3...
*wish u happy always n always success dad!..

Attend to wedding Nurul Syahida..

Author: iyda /

Wif Amy..lpas 1 thun x jmpa..perubhannya sgt lah ketra..Amy...ida jelez!!!..nak kurus jgk!!:) weeee..
My housemate n collegemate yg turut hadir dwedding nurul..:)
Nurul Syahida wif her husband mukhriz..tahniah ya..
akhirnya ke jinjang pelamin jgk kamoo nurul bersama pasangan..pasni sape plak la yg akan naik pelamin..ngeee..:)



Nurul,kamoo sgtlah chantek d hari yg amat bermakna ni..wish u happiness wif a new life,dear..n cepat2 kumpul anak ye..:)

ngeeeee

bercanda di Langkawi..

Author: iyda /












some picta yg sempt dupload...besh gila dlangkawi slama 5hri (25/5-29/5)..trasa mau pegi ag pas ni..round 1langkwi..perghh..mmg pengalaman yg x dpt dlupakan..oh chanteknya pantai dlangkawi..i love beach so so much..:)

*nothing to story sbb blank!kepenatan masih blom hilang..weeee

chenta x memerlukan sbb..

Author: iyda /

Adakah Cinta Memerlukan Sebab??

:: Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah.

Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka:

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini :

“Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkahengkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.

sedih..:((

Author: iyda /


mlm ni skit emo..xthu sbb ape..
windu maktok,family,kwn2 lama n sum1 yg xpenah aku lupa until now..
skit menangis sbb terlalu rindu kn mreka2 ini..

maktok,windu sgt..
xsabar nak balik kg..tp..
ape leh bt,keta still x oke lagi..
kena tggu keta siap dulu..bru leh balik kedah jmpa maktok..
maktok,along ada 1 permintaan..along dah pk masak2..
maybe ni la jln penyelesaian masalah2 skrunk ni..
harap sgt maktok sokong dgn permintaan along nnty..

family,windu nak spend time sama2..
bbq kat rumah,gaduh sama2(hahah)..
windu gak nak main stunt kite bru pakjang..hheheh
tp masa x mengizinkn..
nnty betul2 free bole la sama2 ag..:)

kwn2 lama,windu bangat sama kamoo sume..
windu korang ketawa,guling2 kat dorm,jerit sana sini,sama2 kena marah n kena rotan..
waaaa,sgt btk kenangan masa sek dulu..
klu dingtkn kembali mesti ketawa sorang2..hahahha
tp 2 la kenyataan..
windu sgt nak sama2 mcm dulu..:(

n da last1..sum1 yg xpenah aku lupa til now..
ape ubat die pakai pown xtaw..haahha
tp aku taw,die xdenye guna2 ubat ni..wahha..
btw,i miss u damn much n still love u..
but sume 2 sia2 je kan??
2thun lebih ni rasa mcm sia2 aku simpan prasaan..
xde ape yg aku dpt..:)
hope die bhagia bersama pilihan hati n success in ur life dear..
n now,mau kosong kn sume prasaan yg ade,mau lempar jauh2 dari diri aku skrunk..
nak life bru!!!!
hope i found it..amin..:)

menangis sume x ingt..
bila tgk pic dak kecik ni,leh plak ketawa sorng2..hahahah
so sweet..:)




exam.

Author: iyda /


exam?exam?exam???grrr
dgr je exam..ade yg gerun,relax,cool,takut..sume ade

tp aku plak pelik..
pertma kalinya exam bila amik degree ni mcm2 menimpa..
nak list byk sgt..haishhh

tp ni exam paling besh..
demam teruk+tonsil luka n bengkak+selsema+sakit badan..
sumenya gara2 exam..

tp alhamdulillah..
stakat ni still ag leh control,jwb exam..hahahha
now 3 paper done..
still have 1 paper..haishh..

gap lama2 t mood nak study hilang..
tp skurang2nye leh gak aku bernyawa tuk paper slasa ni..
klu x gap 1hri je..kire oke la dri diploma dulu an..
1hari 2 paper..xleh cover kowt..
(x bersyukurkn)hmm..isk2

exam bt aku sakit,malang stakat ini..
aaaa..juz now think+ve..
ALLAH menguji kerna kekuatan seseorg..
hope aku dpt lalui liku2 exam kali ini dgn tenang,sabar tuk tempuh sgalanya..:)

:)

29hb.4..dlm sejarah..

Author: iyda /

tarikh:29hb.4..
masa:530pm..
tmpat kjadian:jln shemelin perkasa..
keadaan kereta:bumper depan remuk+coolen pecah..:( (yg stakat ini didetect)
keadaan lori:hampeh,plate sja yg senget..

1hri suntuk dlibrary,snggup x mkn sbb study..akhir nya dlm pejlanan nk ke kdai mkn excdent..
hmm..:((

sgt lah sedey,1st tyme xcdent..
blur,confius sume ade.

alhamdulillah,sume penumpang xde kecelakaan..
cuma hti aku ja luka..:((

xtersengaja mau langgar lori..aku yg bersalah sbb x tekan brek awl2..(bodoh)
bodoh jgk pada lori 2,nape yg brek mengejut!!
yg peliknya,aku yg slah tp lori 2 yg lari..hahah..klakar la plak.
tpi hati x tenang til now..
sume blom settel.
insurance keta..:(

next week mau exam..
dah nak dkt2 ni lah byk masalh yg dtg..
papa pown aku kena tabah..
kuat hadpi sume ni..

thanks kwan2 yg sentiasa berada masa aku dlm kesusahan..
pada dila,clah,wani,nazi,joe n aiman..thanks sbb tlg aku masa kejadian..
tnpa korang kompom aku nangis..
sbb korng ade aku x jd nangis..(wahahah)

hope sgt2 sume ni dpt dsettle kn dgn cepat.
hope keta pown cpt2 la siap..
aku mau balik kg jmpa maktok!!!

ipod nano..

Author: iyda /


pink.pink.pink
family aku sume thu color ape aku ske..heee
syunk sume lah..
tpi 2 color masa aku sek men.hahha
bila dah besar ni rasa mcm dak kecik lak bila stuff color pink..hahahha
btw,thanks to makjang sbb kasi ipod 2..
heee..xdpt bb pown xpe lah..
ini pown dah memadai..

now,stuff kesygn mkin bertmbah..
bfor dis ini lah stuff aku..
most of all pown pink..hahah
really love it..:)


klu hilang salh 1 ni,leh jd gila aku dbtnya..hope xlah..heee.:)

papadom.love it!

Author: iyda /


smalam hri yg buhsan..
wlupon dah dpt ipod nano but still buhsan..
x hppy langsung..
xsyok,hati x happy..
mlm je rase nak kuar tpi x dpt pk kn keslamatan sorng2 lak an..
nama pown pompuan,sedar2 la bila kuar mlm2 sorng..bhaya3..isk..
sabr smpai tgh mlm..rasa mau tgk wayang lak..
adoi ai,xde sape nak teman..
sume bz ngan study..:( haishh..
so bt keputusan nak tgk movie sorng2..
tp dvd je lah..hahh
dvd pown dvd lah..
nak tgk cite papadom..
mula2,pk cite ni mseti buhsan sbb cover x besh langsung..

last2 aku yg nangis dpengakhiran cite!..hahha

klu lah papa saadom can be my dad..
for sure aku x kn tggl kn die..
menangis tgk cite ni sbb papa saadom gila caring ngan anak die..
terharu n tringin jd g2..
kalau lahhh..hmm...:(

p/s cite ni mmg gile besh..lapaq nasi kandaq plak dah aihh..mna mau cari ni..eeee

kids..

Author: iyda /

mreka ini bagai anjing dgn kucing..
jmpa asyik gaduh.
bersembang bgai dunia mreka yg punya.
klakar.geram.bhagia.tension dgn mreka.
tpi tnpa mreka aku sunyi sbb mreka bhagia dgn cara mreka n aku bhgia kerna mreka bhagia..heeee..:)


muaz adammi = hero game n lawyer buruk..pic diatas adam sedng menyanyi n bermain game..haishhh..mcm2..

qistina alisya = heroin posing n menjerit..hahahha..pic diatas muke terkjut sbb kena marah dgn aku..wahahahha..

p/s bpe byk mreka??syg budak2 ini..mreka bt aku bhagia n tersenyum sendirian bila terkenang telatah mreka..

kau sedar x kau malas syahidah!!!

Author: iyda /

12.36am..

still 1 ape pown x bergerak ag..
keje still pending..

kenapa malas ni..
adoi...dtg la mood,dtg la...

sok da kena submit assignmnt penting..plzzzz dtg la mood rajinn..

uurrrmm..

advance programming,knpa la kau susah sgt!!!

iyda,plzz jgn giv up!!!!xnak repeat!!!so kena bt jgk!!!!!!
rajin2 kn diri..

p/s amik peluang lepas kn tention...

sedey dlm windu,windu dlm benci..:(

Author: iyda /



da truth is..
i really miss him.,
i miss the old him
very2 badly
oh god..give me strength.please..

*thnx foe evrything.,though it just a few sec wih u, u really make my life happier than before.,i'll always remember u

terasa nak menaip jek....

Author: iyda /

kalau orang cakap kau cantik macam bulan.
kau rasa tau betul-betul cantik ke tak?
cuba kau orang tengok betul-betul bulan tu macam mana.
hodoh lah!
haha
cuba puji perempuan dengan objek yang lebih bernas. kaum lelaki ni perlu bermetafora sikit dengan perempuan.
mereka suka.
tak percaya ke?
aku perempuan lah okey.
tapi aku lebih suka kalau ayat tu di tulis dalam bahasa inggeris.
bukan nak poyo. tapi kau orang banding dua ayat ni

1: i love you sweetheart
2: aku cinta padamu sayang

mana lagi jiwang?

kalau orang tu memang peminat lagu rock kapak zaman 80 an hingga ke awal 90an memang lah dia teruja apabila boyfriend dia lafazkan aku cinta padamu. tapi buat aku yang tak layan ni, apa kau orang rasa aku akan buat?

kalau aku tengah makan, aku dengar ayat tu, mengkin makanan dalam mulut aku terpelanting kat muka lelaki tu.(mungkin)

kalau aku tengah tidur, tiba-tiba dapat mesej macam tu, mungkin aku terjaga, dan tak boleh tidur buat 48 jam yang berikutnya.(mungkin)

.....

atau aku akan balas....

" aku cinta padamu jua"

haha. yang ke tiga tu mustahil ;)

tapi aku memang suka laki yang suka express feelings with sweet words. ni lah yang orang gelar SWEET TALKER. jangan mudah terpengaruh. kadang-kadang ayat-ayat yang mereka hambur tu bagai mereka meludah ke longkang. tak bermaksud.

aku suka DIA ;)

sebab dia, aku dah pandai bermain dengan kata-kata.
bukan nak cakap aku jiwang ke apa. aku suka lah ayat-ayat manis ni.
seductive tau!

hati-->>kpda lelaki..

Author: iyda /

aku baru lepas melantak tea o ais.amat dahaga..
perut dah sedap. mood dah ada. aku pun terasa macam nak menulis.
mungkin mengenai cinta.
soalan yang selalu aku terima



1. weh iyda, sapa bf hang la?
(macam aku selalu tukar bf)

2. weh iyda, hang bila nak ada bf tak tau?
(macam aku tak penah ada bf?)

3. weh iyda, hang COUPLE tak habaq kat aku!
(kalau ada bf aku habaq kat hampa. sumpah tak muhung)

okeh, merujuk soalan-soalan di atas, aku nak nyatakan di sini asal aku tak ada boyfriend sekarang.
aku tak dapat recall sapa ex aku yang aku gila serious dalam soal cinta cinta ni selain z. tapi kawan-kawan aku cakap tu cinta monyet. tapi aku rasa tak!
sekarang aku ada masalah LOVE PHOBIA, dimana aku rasa diri aku sangat insecure untuk bercinta. atas beberapa sebab. aku selalu tak yakin, malah tak percaya langsung dengan kata-kata yang keluar dari mulut laki.
bukan sebab aku pernah kena tipu ke apa. cuma, ermmm. INSECURE

senagai contoh

situasi 1

X: u, i dah lama suka u.
aku: haram, hang tak dak reja lain ka selain ayat pumpuan?(dalam hati)
aku: eh eh? hehehe. tersipu sipu.(realiti)


situasi 2

X: u, i suka kat u dah lama. u tak nampak ke?
aku: aku tengok kat fb hang kawan ada 300 orng.259 tu semua pumpuan.hang gatai!(dalam hati)
aku: i pun suka kawan dengan u. *safe answer untuk elak si jejaka pergi lebih jauh! (realiti)

situasi 3 (melalui SMS)

X: u u u, i miss you
aku: aku tengok FB hang semua pumpuan hang rindu! dasar gatai(dalam hati)
aku: oh yea? well, i miss you too dude! (realiti)

situasi 4 (melalui SMS)
X: iyda, i suka u. will u be mine?
aku: alah! hang nak mintak kapel kot fon hang p lamar orang pekak lah, make sure orang pekak yang tak buta!(dalam hati)
aku: kite kawan dulu je ok? i tak ready nak ada bf * safe answer lagi. (realiti)



contoh situasi-situasi di atas dah berpuluh-puluh kali jadi kat aku.


kes macam ni dah banyak kali jadi kat aku. bila aku jawab soalah ni terasa diri hipokrit. kadang aku kesian kat hati aku. sebab dah lama hati aku tak di belai laki! dah nama perempuan,. mestilah ada naluri kat laki. ,melainkan kau lesbian!

baru-baru ni ada 1 kes jadi kat aku.

situasi: dalam kereta.
ada seorang jejaka confess dia suka aku depan muka. aku dah gelabah serupa aku bawak kereta langgar lari.
aku elak dan elak. yes! terlepas. lega. aku tak suka bila orang persoal tentang cinta dah perasaan. benda macam ni mana da orang boleh paksa.

lagi satu penyakit tanpa ubat aku alami adalah. aku kuat cemburu+ negative minded.
hati aku suka fikir bukan -bukan terhadap seseorang.

contoh.

X: i nak keluar dengan kawan i. i janji i tak hisap rokok(kes lelaki baru nak stop smoke)
aku: kau mesti hisap rokok jugak nanti. aku tahu(negative mind aku berkata)

tak kira betul atau tak laki tu hisap rokok ke tak, aku tetap buat judgement aku sendiri yang dia hisap rokok.
p/s:aku tak bangga dengan negative minded yang aku ada.

lagi 1. aku cepat rasa annoy dan boring bila lelaki tu seorang yang bersikap SUKA MENGONGKONG, PENGOTOR, dan LELAKI YANG BERCAKAP DENGAN PEREMPUAN MACAM MATA PEREMPUAN TERSEBUT BERADA DI DADA.

aku tak suka mereka-mereka tu. nanti buat aku rasa meyampah!

aku tak suka laki yang marah bila aku takreply msg atau tak angkat dia call.
kalau tak suka, boleh angkat kaki dan blah!

aku juga tak suka laki yang hisap rokok depan perempuan dan aku terpaksa jadi secondary smoker. INI AKU TAK SUKA!

aku tak suka laki yang suka melayan ramai perempuan

aku tak suka bila laki cakap, hari ni you belanja i ok! that's the BIGGEST turn off. aku pemurah! so, aku akan belanja orang bila aku suka. tak payah minta minta!

aku suka lelaki yang warm,smart, kalau boleh terkeluar dari kategori lelaki2 di atas,lelaki yang concern pasal aku,dan lelaki yang tak ambik kesempatan! tu paling penting.
persoalannya ialah, kenapa aku tak ada boyfriend lagi?
aku Takut!
aku takut orang main-mainkan perasan aku
aku takut aku terlampau obses dengan cinta
aku takut aku ikot gaya hidup orang amerika
aku takut bf aku cari perempuan lain
aku takut aku lupa kawan-kawan kalau aku ada bf
aku takut kalau bf aku tu ganas! boleh sampai pukul aku

banyak lagi aku takut sebenarnya! tapi aku dah malas nak tulis! comfirm-comfirm kena bahan sebab aku tulis entri ni.

LANTAK!


p/s: sory tadi sempat cakap thanks je. sapa suruh bawak kawan selori? HAHA

faceBOOK.faceBOOK.faceBOOK..haishhh..

Author: iyda /

agak-agak kalau main facebook hari-hari Mark Zuckerberg bagi gaji tak kat aku?
aku sekarang spent sama more or less around 17jam main FB hari-hari.
kenapa FB sangat meng-ketagihkan aku?
kenapa?
kau tahu tak assignment AP aku blom bt?sok kau dah kena submit taw syahidah..
kau tahu tak ada lagi bape hari jek kau nak exam neyh?
kau tahu tak hari2 aku terisi dengan FB, jalan-jalan dan tidur. tahu tak?


semua ni kerana kau facebook.

aku rasa aku kena jumpa bomoh.masalah mental yang aku hadapi sangat kritikal. bomoh zaman sekarang mesti kaya kaut keuntungan sebab ramai patients seek mereka-mereka itu sebab nak ubati penyakit gila facebook.
kesian tom.
myspacenya sudah makin tidak laku..
pelbagai daya usaha telah dilaksanakan namun masih tidak dapat menandingi Mark Zuckerberg.

tapi aku pelik lah, kawan kat FB aku ada kurang dari 200 orang. tapi...
kenapa aku spent masa yang banyak jugak?

otak tak penat berfikir tentang kau FB.aku fikir kau lebih banyak dari aku fikir solution utk assignment AP.haishhh

Al-fatihah to Din Beramboi ♥

Author: iyda /

I've been following twitter and facebook for Din Beramboi update from Tuesday.
I was shock and still shock now huh.
I wish he didnt die.
Hoh, even Radio era repeating the drama sebabak when he was sick,
The feeling was mixing, smile but sad and praying he'll get better.
But, tonight, friday, he died.
Hey, nobody can jokes like you.
Thanks for relaxing our morning with your joke, easing the air with laugh.
we will miss you.
:(
God loves you more than we do.
Al-fatihah.

bezday mama n makjang..

Author: iyda /



Happy birthdae to youuuu
happy bithdae to uuuu
happy birthday to mama + makjang
happy birthdae to uuuuuu

mama dpt flower,makjang nak kasi ape ek??kompius daa...

ATTENTION ALL WOMEN!!!PLZ READ THIS!

Author: iyda /

Wash Bras and other clothing before use!

Most people do but this is just a warning for those that don't......

Read the account first, then brace yourselves before looking at the

pics........ .....

WE DO NOT KNOW WHAT PARASITES ARE IN OUR CLOTHING
WHEN WE BUY THEM.............



Oh my god.

This is disgusting. Forward to all females!!!!

Wash your bra's before you wear them!!! Please make it a habit from now to wash your newly-purchased Undergarments before wearing them. This is sensitive.

After anthropologist Susan McKinley came back home from an expedition in South America , she noticed a very strange rash on her left breast.

Nobody knew what it was and she quickly dismissed it believing that the holes would leave in time.

She decided to see a doctor after she started developing intense pains. The doctor, not knowing the exact severity of the disease, gave her Antibiotics and special creams. As time lapsed the pain did not subside and her left breast became more inflamed and started to bleed.

She decided to bandage her sores. However, as Susan's pain grew more intense she decided to seek help from a more qualified doctor.
Dr. Lynch could not diagnose the infection and told Susan to seek the aid of one of his colleagues who specialised in dermatology.

Unfortunately, the doctor was on vacation. She waited for two weeks and finally was able to reach the dermatologist. Sadly, a life changing event was about to unfold during her appointment.

To Miss McKinley's surprise, after she removed the bandages, they found Larvae growing and squirming within the pores and sores of her breast.
Sometimes these wicked creatures would all together simultaneously move around into different crevices. What she didn't know was that the holes were in fact, deeper than she had originally thought, for these larvae were feeding off the fat, tissue, and even milk canals of her breast.





Please share with as many women and men that you know. Our undergarments are made in different countries all over the world. They sit in boxes and go through many hands and exchanges before we purchase them for ourselves.




PLEASE WASH ALL NEWLY PURCHASED BRAS AND UNDERWEAR BEFORE WEARING THEM.... WE DO NOT KNOW WHAT PARASITES ARE IN OUR CLOTHING WHEN WE BUY THEM.