ipod nano..

Author: iyda /


pink.pink.pink
family aku sume thu color ape aku ske..heee
syunk sume lah..
tpi 2 color masa aku sek men.hahha
bila dah besar ni rasa mcm dak kecik lak bila stuff color pink..hahahha
btw,thanks to makjang sbb kasi ipod 2..
heee..xdpt bb pown xpe lah..
ini pown dah memadai..

now,stuff kesygn mkin bertmbah..
bfor dis ini lah stuff aku..
most of all pown pink..hahah
really love it..:)


klu hilang salh 1 ni,leh jd gila aku dbtnya..hope xlah..heee.:)

papadom.love it!

Author: iyda /


smalam hri yg buhsan..
wlupon dah dpt ipod nano but still buhsan..
x hppy langsung..
xsyok,hati x happy..
mlm je rase nak kuar tpi x dpt pk kn keslamatan sorng2 lak an..
nama pown pompuan,sedar2 la bila kuar mlm2 sorng..bhaya3..isk..
sabr smpai tgh mlm..rasa mau tgk wayang lak..
adoi ai,xde sape nak teman..
sume bz ngan study..:( haishh..
so bt keputusan nak tgk movie sorng2..
tp dvd je lah..hahh
dvd pown dvd lah..
nak tgk cite papadom..
mula2,pk cite ni mseti buhsan sbb cover x besh langsung..

last2 aku yg nangis dpengakhiran cite!..hahha

klu lah papa saadom can be my dad..
for sure aku x kn tggl kn die..
menangis tgk cite ni sbb papa saadom gila caring ngan anak die..
terharu n tringin jd g2..
kalau lahhh..hmm...:(

p/s cite ni mmg gile besh..lapaq nasi kandaq plak dah aihh..mna mau cari ni..eeee

kids..

Author: iyda /

mreka ini bagai anjing dgn kucing..
jmpa asyik gaduh.
bersembang bgai dunia mreka yg punya.
klakar.geram.bhagia.tension dgn mreka.
tpi tnpa mreka aku sunyi sbb mreka bhagia dgn cara mreka n aku bhgia kerna mreka bhagia..heeee..:)


muaz adammi = hero game n lawyer buruk..pic diatas adam sedng menyanyi n bermain game..haishhh..mcm2..

qistina alisya = heroin posing n menjerit..hahahha..pic diatas muke terkjut sbb kena marah dgn aku..wahahahha..

p/s bpe byk mreka??syg budak2 ini..mreka bt aku bhagia n tersenyum sendirian bila terkenang telatah mreka..

kau sedar x kau malas syahidah!!!

Author: iyda /

12.36am..

still 1 ape pown x bergerak ag..
keje still pending..

kenapa malas ni..
adoi...dtg la mood,dtg la...

sok da kena submit assignmnt penting..plzzzz dtg la mood rajinn..

uurrrmm..

advance programming,knpa la kau susah sgt!!!

iyda,plzz jgn giv up!!!!xnak repeat!!!so kena bt jgk!!!!!!
rajin2 kn diri..

p/s amik peluang lepas kn tention...

sedey dlm windu,windu dlm benci..:(

Author: iyda /



da truth is..
i really miss him.,
i miss the old him
very2 badly
oh god..give me strength.please..

*thnx foe evrything.,though it just a few sec wih u, u really make my life happier than before.,i'll always remember u

terasa nak menaip jek....

Author: iyda /

kalau orang cakap kau cantik macam bulan.
kau rasa tau betul-betul cantik ke tak?
cuba kau orang tengok betul-betul bulan tu macam mana.
hodoh lah!
haha
cuba puji perempuan dengan objek yang lebih bernas. kaum lelaki ni perlu bermetafora sikit dengan perempuan.
mereka suka.
tak percaya ke?
aku perempuan lah okey.
tapi aku lebih suka kalau ayat tu di tulis dalam bahasa inggeris.
bukan nak poyo. tapi kau orang banding dua ayat ni

1: i love you sweetheart
2: aku cinta padamu sayang

mana lagi jiwang?

kalau orang tu memang peminat lagu rock kapak zaman 80 an hingga ke awal 90an memang lah dia teruja apabila boyfriend dia lafazkan aku cinta padamu. tapi buat aku yang tak layan ni, apa kau orang rasa aku akan buat?

kalau aku tengah makan, aku dengar ayat tu, mengkin makanan dalam mulut aku terpelanting kat muka lelaki tu.(mungkin)

kalau aku tengah tidur, tiba-tiba dapat mesej macam tu, mungkin aku terjaga, dan tak boleh tidur buat 48 jam yang berikutnya.(mungkin)

.....

atau aku akan balas....

" aku cinta padamu jua"

haha. yang ke tiga tu mustahil ;)

tapi aku memang suka laki yang suka express feelings with sweet words. ni lah yang orang gelar SWEET TALKER. jangan mudah terpengaruh. kadang-kadang ayat-ayat yang mereka hambur tu bagai mereka meludah ke longkang. tak bermaksud.

aku suka DIA ;)

sebab dia, aku dah pandai bermain dengan kata-kata.
bukan nak cakap aku jiwang ke apa. aku suka lah ayat-ayat manis ni.
seductive tau!

hati-->>kpda lelaki..

Author: iyda /

aku baru lepas melantak tea o ais.amat dahaga..
perut dah sedap. mood dah ada. aku pun terasa macam nak menulis.
mungkin mengenai cinta.
soalan yang selalu aku terima



1. weh iyda, sapa bf hang la?
(macam aku selalu tukar bf)

2. weh iyda, hang bila nak ada bf tak tau?
(macam aku tak penah ada bf?)

3. weh iyda, hang COUPLE tak habaq kat aku!
(kalau ada bf aku habaq kat hampa. sumpah tak muhung)

okeh, merujuk soalan-soalan di atas, aku nak nyatakan di sini asal aku tak ada boyfriend sekarang.
aku tak dapat recall sapa ex aku yang aku gila serious dalam soal cinta cinta ni selain z. tapi kawan-kawan aku cakap tu cinta monyet. tapi aku rasa tak!
sekarang aku ada masalah LOVE PHOBIA, dimana aku rasa diri aku sangat insecure untuk bercinta. atas beberapa sebab. aku selalu tak yakin, malah tak percaya langsung dengan kata-kata yang keluar dari mulut laki.
bukan sebab aku pernah kena tipu ke apa. cuma, ermmm. INSECURE

senagai contoh

situasi 1

X: u, i dah lama suka u.
aku: haram, hang tak dak reja lain ka selain ayat pumpuan?(dalam hati)
aku: eh eh? hehehe. tersipu sipu.(realiti)


situasi 2

X: u, i suka kat u dah lama. u tak nampak ke?
aku: aku tengok kat fb hang kawan ada 300 orng.259 tu semua pumpuan.hang gatai!(dalam hati)
aku: i pun suka kawan dengan u. *safe answer untuk elak si jejaka pergi lebih jauh! (realiti)

situasi 3 (melalui SMS)

X: u u u, i miss you
aku: aku tengok FB hang semua pumpuan hang rindu! dasar gatai(dalam hati)
aku: oh yea? well, i miss you too dude! (realiti)

situasi 4 (melalui SMS)
X: iyda, i suka u. will u be mine?
aku: alah! hang nak mintak kapel kot fon hang p lamar orang pekak lah, make sure orang pekak yang tak buta!(dalam hati)
aku: kite kawan dulu je ok? i tak ready nak ada bf * safe answer lagi. (realiti)



contoh situasi-situasi di atas dah berpuluh-puluh kali jadi kat aku.


kes macam ni dah banyak kali jadi kat aku. bila aku jawab soalah ni terasa diri hipokrit. kadang aku kesian kat hati aku. sebab dah lama hati aku tak di belai laki! dah nama perempuan,. mestilah ada naluri kat laki. ,melainkan kau lesbian!

baru-baru ni ada 1 kes jadi kat aku.

situasi: dalam kereta.
ada seorang jejaka confess dia suka aku depan muka. aku dah gelabah serupa aku bawak kereta langgar lari.
aku elak dan elak. yes! terlepas. lega. aku tak suka bila orang persoal tentang cinta dah perasaan. benda macam ni mana da orang boleh paksa.

lagi satu penyakit tanpa ubat aku alami adalah. aku kuat cemburu+ negative minded.
hati aku suka fikir bukan -bukan terhadap seseorang.

contoh.

X: i nak keluar dengan kawan i. i janji i tak hisap rokok(kes lelaki baru nak stop smoke)
aku: kau mesti hisap rokok jugak nanti. aku tahu(negative mind aku berkata)

tak kira betul atau tak laki tu hisap rokok ke tak, aku tetap buat judgement aku sendiri yang dia hisap rokok.
p/s:aku tak bangga dengan negative minded yang aku ada.

lagi 1. aku cepat rasa annoy dan boring bila lelaki tu seorang yang bersikap SUKA MENGONGKONG, PENGOTOR, dan LELAKI YANG BERCAKAP DENGAN PEREMPUAN MACAM MATA PEREMPUAN TERSEBUT BERADA DI DADA.

aku tak suka mereka-mereka tu. nanti buat aku rasa meyampah!

aku tak suka laki yang marah bila aku takreply msg atau tak angkat dia call.
kalau tak suka, boleh angkat kaki dan blah!

aku juga tak suka laki yang hisap rokok depan perempuan dan aku terpaksa jadi secondary smoker. INI AKU TAK SUKA!

aku tak suka laki yang suka melayan ramai perempuan

aku tak suka bila laki cakap, hari ni you belanja i ok! that's the BIGGEST turn off. aku pemurah! so, aku akan belanja orang bila aku suka. tak payah minta minta!

aku suka lelaki yang warm,smart, kalau boleh terkeluar dari kategori lelaki2 di atas,lelaki yang concern pasal aku,dan lelaki yang tak ambik kesempatan! tu paling penting.
persoalannya ialah, kenapa aku tak ada boyfriend lagi?
aku Takut!
aku takut orang main-mainkan perasan aku
aku takut aku terlampau obses dengan cinta
aku takut aku ikot gaya hidup orang amerika
aku takut bf aku cari perempuan lain
aku takut aku lupa kawan-kawan kalau aku ada bf
aku takut kalau bf aku tu ganas! boleh sampai pukul aku

banyak lagi aku takut sebenarnya! tapi aku dah malas nak tulis! comfirm-comfirm kena bahan sebab aku tulis entri ni.

LANTAK!


p/s: sory tadi sempat cakap thanks je. sapa suruh bawak kawan selori? HAHA

faceBOOK.faceBOOK.faceBOOK..haishhh..

Author: iyda /

agak-agak kalau main facebook hari-hari Mark Zuckerberg bagi gaji tak kat aku?
aku sekarang spent sama more or less around 17jam main FB hari-hari.
kenapa FB sangat meng-ketagihkan aku?
kenapa?
kau tahu tak assignment AP aku blom bt?sok kau dah kena submit taw syahidah..
kau tahu tak ada lagi bape hari jek kau nak exam neyh?
kau tahu tak hari2 aku terisi dengan FB, jalan-jalan dan tidur. tahu tak?


semua ni kerana kau facebook.

aku rasa aku kena jumpa bomoh.masalah mental yang aku hadapi sangat kritikal. bomoh zaman sekarang mesti kaya kaut keuntungan sebab ramai patients seek mereka-mereka itu sebab nak ubati penyakit gila facebook.
kesian tom.
myspacenya sudah makin tidak laku..
pelbagai daya usaha telah dilaksanakan namun masih tidak dapat menandingi Mark Zuckerberg.

tapi aku pelik lah, kawan kat FB aku ada kurang dari 200 orang. tapi...
kenapa aku spent masa yang banyak jugak?

otak tak penat berfikir tentang kau FB.aku fikir kau lebih banyak dari aku fikir solution utk assignment AP.haishhh

Al-fatihah to Din Beramboi ♥

Author: iyda /

I've been following twitter and facebook for Din Beramboi update from Tuesday.
I was shock and still shock now huh.
I wish he didnt die.
Hoh, even Radio era repeating the drama sebabak when he was sick,
The feeling was mixing, smile but sad and praying he'll get better.
But, tonight, friday, he died.
Hey, nobody can jokes like you.
Thanks for relaxing our morning with your joke, easing the air with laugh.
we will miss you.
:(
God loves you more than we do.
Al-fatihah.

bezday mama n makjang..

Author: iyda /



Happy birthdae to youuuu
happy bithdae to uuuu
happy birthday to mama + makjang
happy birthdae to uuuuuu

mama dpt flower,makjang nak kasi ape ek??kompius daa...