bercanda di Langkawi..

Author: iyda /












some picta yg sempt dupload...besh gila dlangkawi slama 5hri (25/5-29/5)..trasa mau pegi ag pas ni..round 1langkwi..perghh..mmg pengalaman yg x dpt dlupakan..oh chanteknya pantai dlangkawi..i love beach so so much..:)

*nothing to story sbb blank!kepenatan masih blom hilang..weeee

chenta x memerlukan sbb..

Author: iyda /

Adakah Cinta Memerlukan Sebab??

:: Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah.

Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka:

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini :

“Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkahengkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.

sedih..:((

Author: iyda /


mlm ni skit emo..xthu sbb ape..
windu maktok,family,kwn2 lama n sum1 yg xpenah aku lupa until now..
skit menangis sbb terlalu rindu kn mreka2 ini..

maktok,windu sgt..
xsabar nak balik kg..tp..
ape leh bt,keta still x oke lagi..
kena tggu keta siap dulu..bru leh balik kedah jmpa maktok..
maktok,along ada 1 permintaan..along dah pk masak2..
maybe ni la jln penyelesaian masalah2 skrunk ni..
harap sgt maktok sokong dgn permintaan along nnty..

family,windu nak spend time sama2..
bbq kat rumah,gaduh sama2(hahah)..
windu gak nak main stunt kite bru pakjang..hheheh
tp masa x mengizinkn..
nnty betul2 free bole la sama2 ag..:)

kwn2 lama,windu bangat sama kamoo sume..
windu korang ketawa,guling2 kat dorm,jerit sana sini,sama2 kena marah n kena rotan..
waaaa,sgt btk kenangan masa sek dulu..
klu dingtkn kembali mesti ketawa sorang2..hahahha
tp 2 la kenyataan..
windu sgt nak sama2 mcm dulu..:(

n da last1..sum1 yg xpenah aku lupa til now..
ape ubat die pakai pown xtaw..haahha
tp aku taw,die xdenye guna2 ubat ni..wahha..
btw,i miss u damn much n still love u..
but sume 2 sia2 je kan??
2thun lebih ni rasa mcm sia2 aku simpan prasaan..
xde ape yg aku dpt..:)
hope die bhagia bersama pilihan hati n success in ur life dear..
n now,mau kosong kn sume prasaan yg ade,mau lempar jauh2 dari diri aku skrunk..
nak life bru!!!!
hope i found it..amin..:)

menangis sume x ingt..
bila tgk pic dak kecik ni,leh plak ketawa sorng2..hahahah
so sweet..:)




exam.

Author: iyda /


exam?exam?exam???grrr
dgr je exam..ade yg gerun,relax,cool,takut..sume ade

tp aku plak pelik..
pertma kalinya exam bila amik degree ni mcm2 menimpa..
nak list byk sgt..haishhh

tp ni exam paling besh..
demam teruk+tonsil luka n bengkak+selsema+sakit badan..
sumenya gara2 exam..

tp alhamdulillah..
stakat ni still ag leh control,jwb exam..hahahha
now 3 paper done..
still have 1 paper..haishh..

gap lama2 t mood nak study hilang..
tp skurang2nye leh gak aku bernyawa tuk paper slasa ni..
klu x gap 1hri je..kire oke la dri diploma dulu an..
1hari 2 paper..xleh cover kowt..
(x bersyukurkn)hmm..isk2

exam bt aku sakit,malang stakat ini..
aaaa..juz now think+ve..
ALLAH menguji kerna kekuatan seseorg..
hope aku dpt lalui liku2 exam kali ini dgn tenang,sabar tuk tempuh sgalanya..:)

:)

29hb.4..dlm sejarah..

Author: iyda /

tarikh:29hb.4..
masa:530pm..
tmpat kjadian:jln shemelin perkasa..
keadaan kereta:bumper depan remuk+coolen pecah..:( (yg stakat ini didetect)
keadaan lori:hampeh,plate sja yg senget..

1hri suntuk dlibrary,snggup x mkn sbb study..akhir nya dlm pejlanan nk ke kdai mkn excdent..
hmm..:((

sgt lah sedey,1st tyme xcdent..
blur,confius sume ade.

alhamdulillah,sume penumpang xde kecelakaan..
cuma hti aku ja luka..:((

xtersengaja mau langgar lori..aku yg bersalah sbb x tekan brek awl2..(bodoh)
bodoh jgk pada lori 2,nape yg brek mengejut!!
yg peliknya,aku yg slah tp lori 2 yg lari..hahah..klakar la plak.
tpi hati x tenang til now..
sume blom settel.
insurance keta..:(

next week mau exam..
dah nak dkt2 ni lah byk masalh yg dtg..
papa pown aku kena tabah..
kuat hadpi sume ni..

thanks kwan2 yg sentiasa berada masa aku dlm kesusahan..
pada dila,clah,wani,nazi,joe n aiman..thanks sbb tlg aku masa kejadian..
tnpa korang kompom aku nangis..
sbb korng ade aku x jd nangis..(wahahah)

hope sgt2 sume ni dpt dsettle kn dgn cepat.
hope keta pown cpt2 la siap..
aku mau balik kg jmpa maktok!!!