jalani hidup dgn kekuatan..

Author: iyda /

11.32pm,30hb.7...

uishh,hati xtenang..mish all my family,mish all my friend..thanks a lot n bersyukur sgt2 bcoz they always give their attention when im down..really appreciate it!!!

xtly,aku windu kat sorng kwn aku ni...haishh..windu sgt yg teramat sgt..hahhah..terlebih sgt plak..yela kn..dah lama x jmpa,xdgr khabar brita,tiba2 muncul..waaaa..really2 miss her so much..
byk story yg kami kongsi..sume cita die cite..aku simpati ngan kwn aku ni..Dia memberi ujian yg kuat kpada kwn ku ni untuk harungi..kwan aku ni tabah sgt..hadapi sume rintangan dgn tenang..smpai skrg still lgi terpk2,kenapa Dia memberi ujian yg kuat kat kita?padahal mmg kita taw kan knapa..urrrmm..aku kesian kat kawan aku sorng ni..bila cntct ja mesti story pasal masalah die..aku nak tlg tp aku x mampu..takut nnty aku terbabit laen plak jd nya kn..so sbg kawan aku jd lah pendgr yg terbaek n setia mendgr..bila aku pk,klu lah aku brada d tempat kwn ku ni..ape aku akan jd?mampu ke aku jd sekuat dia harungi sume rintangan yg Dia berikan..Ya Allah,aku bersyukur dgn sume yg aku ada skrg...Ya Allah,segala ujian yg Kau berikan ada hikmahnya..Kau menguji kerna Kau lebih thu mampukah seseorg itu menghadapinya..aku manusia biasa yg xpenah terlepas dri masalah n membuat kesilapan..aku bersyukur kerna Kau membuat aku lebih berfikir matang dgn sgala ujian yg Kau berikan..

uurrrrmm...kwn aku ni laen skit dari yg laen..aku pown x taw nape aku ckp cam ni sbbnya xde kwn aku yg laen seperti kwn aku ni..haishh..bertuah gak la aku dpt byk kwn yg berbeza perangai n ragam kn?heheheh...kwn aku ni gila kuat hadpi sume masalh yg die hadapi..pada aku die kuat lah..sbb die hadpi sorng2 n xpenah berfikir negatif..tp aku xtaw lah dlm hati die plak kn..pada pandangan aku die mmg seorg yg sgt kuat..klu aku xthu la, boleh ke x hadapi nya..sedangkan kena tukar sec,berpisah ngan member2 class pown aku dah nangis2 dpan lectrr..hahaahha...bila pk2 balik malu ja rasa..tp 2 la,ade perkara yg kita kuat nak hadpi n harungi n ada jgk perkara yg kita x kuat utk harungi..kn??hmm...kwn aku ni bru ja kehilangan ayahda tersyg...uhh,tamparan hebat dlm hidup die..tp aku taw,die mampu hadapi rintangan without her late father..byk perkara yg aku pk kan tentang kwn aku ni..kadang2 perkara yg die bt, aku x dpt trima n aku x sokong sama skali..tp i know she doing like it bcoz she know the rite way to move in her life.. walaupon die terpaksa lalui sorng2,she know wut is better..aku sbg kawn hanya mampu tersenyum keseorgan bila mendgr critanya kerna aku tumpang gembira bila aku dgr kekuatan die tuk harungi liku2 hdup yg akan dtg..i wish u success in any way my dear friend..friend,wuteva u choose in ur life, i will follow u n always be at ur side..

for me,evrythin will be fine when we know the ryte way to choose..n always think positive in any way...tuhan sygkn aku sbb itu Dia mnguji aku......aku redha n trima jika ini yg perlu dilalui .. kerana aku pasti...khidupan yg xsmpurna inilah yg akn mmbawa ksmpurnaan d msa depan.. kerna aku sntiasa akn blajar mmperbaiki dri n mnjadi yg terbaik....aku sntiasa sdar siapa aku n akn terus sedar dr mna asal usul aku...Thanks God bcoz of u i have my happy family,without my dad n my grndpa since i child..i think this is a some of ur way to make me be a mature person n alwayz think positif..*matured ke aku??hahhah..btw,to dear all my family,i really2 love u all damn2 much..i will try to get it wut u all want it..n thanks for being such a great family to me..

p/s sayangilah dan hargailah family anda slagi mereka ada..jgn menyesal dkemudian hari sudah la..=)

OhGigiKu!!ngeee heee

Author: iyda /



weee...tangan gantal2 minx update blog..rase malas tp ade cite nak story..ngeee..
klu x cite kang leh lupe lak lama2 simpan..heheh..*nmpak sgt pelupa..heheh

rini aku,Lulu fernandez and dila g klinik pergigian rawang..pergh..seumo hidup 22thun ni,bwu 1st g klinik kerajaan..klu dulu tyme2 sek klu ckp pasal klinik gigi kerajaan je kompom2 sume takut..pas2
ade la yg mara nurse la,doc la ckp cabut gg kasar la,cucuk maen2 lah,mcm2 kan..tp mmg pown
aku dulu mmg xpenah g klinik kerajaan..sbb kwn2 aku kata bt kat klinik kerajaan sakit klu bt kat klinik swasta x sakit tp beragak ar bayaranye..klu dah xnak sakit,mmg sanggup kuar duit..
tp sume 2 prasaan takut je yg bt menguasai diri kita..padahal same saje..

knapa aku pilih klinik pergigian rawang yg jauh 2?sedang kn ade ag yg dekat dgn ampang nih...hehehhe..sbbnyer,aku ade kwn kat sane yg leh tlg aku dptkn no n berurusan dgn klinik lebih cepat dan pantas..*padahal same gak lmbatnyer sbbnyer ramai kowt yg lebh suke cabut gg or wuteva kat klinik kerajaan yg lebih murah berbanding klinik swasta ni..

aku ngan Lulu Fernandez dah lama rancang nak g klinik gg rawang ni tp masa je yg x sesuai bile kah nak pegi.. aku dah lama cuba arragekn masa tp still lagi xsesuai smpai lah ke hari ini..iaitu pada hari jadi Lulu Fernandez (26.7)*padahal secara kebetulan..nak jgk kn?heheheh..aku ngan eila nak cuci gg..ni 1st tyme taw aku bt kat klinik kerajaan,pergh sgt berkesan..gg aku n lulu fernandez dah bersih kembali n chantek semula..ngeeee..:D

nak tgk gg aku n lulu fernandez??uhh,nak snap??xmcm over plak kan..padahal ade org lagi chantek pown x over kan..xdelah..kami ber2 happy dgn gg yg bersih n chantek skrg..hehehe..pas cuci gg je aku n lulu fernandez kompom2 gosok gg skali sejam..mmg xteragak ar kn..abis ubat gg lah gni..tp rasenyer skejap je kowt..papa pown aku n lulu fernandez akan menjaga gg dgn sebaik2nya..*pergh,skema..hahahha..

hehehe,oppsss..lupe plak yg dila pown ade teman kitaorg g klinik rawang..kesian die,dila puasa pas2 kompom la die bosan menunggu punya lah lama..btw dila,thanks sbb sudi teman kitaorg..=D

Nak gg mcm ni..chantek sgt..bersih..weee...pasni kena la jga betul2..*2 la,dulu kecik2 malas nk gosok gg..bile dah besar thu pown pentingnye gg..ngeeee..

=D

family gathering at PD.

Author: iyda /


The banglo..

The stunt kite..

Me-->Iyda..

Pakjang play stunt kite..

KAMI..

Family gathering without maktok n maklang family..
last family gathering at kuala terangganu..sume ade..happy gile..picta kat ganu sume da musnah coz pendrive yg ade all picta at ganu da hilang..waaa..sadis!..
tp kli ni gather2 maktok n maklang family lak xde..:( ajak maktok g,tp xnak..really miss u maktok..
syiok kat sana..tenangnyer gila besh..tp sedih nya g 1hari 1mlm je aku kat sana..
thanks gak kat makcik sbb die la pujuk aku smpai aku pegi jgk PD ni..
klu ikutkn mmg xnak g..smpai kena umpan mcm2 bru nak g..
tp makcik,along g dgn hati yg ikhlas taw,tnpa rasa paksaan..weee
btw makcik,thanks alot ya..len kali bwa la ag..ngeee
makcik,nnty bawa along g paris lak nah?hahah
xnak paris kat aloqstaq 2..nk yg betul2..hahah..
mau pegi lagi PD ni..!!!!

potpetpotpet" lgi..

Author: iyda /

xtly,xsume antara kita sume same pendapat ryte?
msing2 ade suara hati pendapt kn2??
so pada yg rase x slesa,really sorry sbb xdpt puas kn hati anda..ngeee

for me from my heart..i have commitment to my work n my study..juz now 2 handle it so hard for me..aku dah pilih jln ini then aku xleh lakukan sparuh jln..ryte?2 pasal keje n study..

how about family n my life?oh,mmg xpenah lupa..i really2 love my family damn2 much..klu dberi pilihan mmg aku xnak lukakan hati my family sume..tp aku manusia biasa..xpenah terlepas dri melakukan kesilapan..:) n apa yg aku lakukan,harus drestui oleh family aku..*org kata restu family adalah berkat yg baek!..pada aku pown sama..restu family patut lah ddahului..:)

n bout my life,i have everything..seem like anothers girl over there..i have friends,i go shopping,gossip2,laugh,holiday n else..friends,i really love u all..when im down u all always be wif me..really appreciate it..although aku luka kan hati korng..kadang2 jnji x ditepati,kadang2 terkutuk tnpa aku sedar,kadang2 aku terlalu berterus terang..xtly,itu sume lah diri aku..aku x pndai menpu sbb aku adalah aku..aku xleh jd org lain hanya utk menjaga hati korng..n i know u all sama jgk ape yg aku kata kan?..ngeeee..kadang2 kita xsedar..ape yg kite bt xdsenangi oleh kenalan rapat kita tp 2 la..jgn terlalu mengikut prasaan krna akan membwa padah kepda persahabatan shj..:) pendirian tetap pendirian...ape yg aku xska,mmg aku xkan ska..n if aku dah ska,jgn kata..mesti kena dpt jgk!=)

n how about SBF?SBF=Special Boy Friend..hahahha..sorry,bt masa ni aku xperlu kan sbf sbb komitmen ngan study,family n mylife sgt tggi..takut nnty aku yg lost..kwn2 yg ska bertanya 2..plzz i know u all dah thu the truth answer ryte?so xperlu la aku menjwb lagi..k..weeee...ade yg kata klu life xde sbf x sonok?eh,betul ke eh??hahahha..xsama ape yg aku pk sbenarnya..if i found the ryte person,insyaALLAH..bru terpk kowt tyme 2 nak couple sume ni..but now,totally from my heart..xde hati lagi utk bercintan..heeeeeeeee..

now kat ofis..bored!tgk akak depan aku bergayut..hoho..mcm jelez tp no.no.no...u dont need it k syahidah..hehehhe..well,berlagak gile kan?padahal xthu dlm hati ni meronta2..hahahha..aku terpk kwn2 aku bercerita n rase kesian kat dorng..ade yg main tarik tali,berscandal lah..mcm2 lah..but i want to say to guys yg kat luar sane 2..dunia skrg lelaki dah makin pupus..girl yg belambak2..n choose the ryte 1..k..

n this is da random facts dat wut im thinks bout guys n wut i feel..:

*guys should be real gentlemen. dont sit if a girl is standing. well atleast u can offer her to have ur seat.thats da least u can do
* i dont like very rich people who think dat they are hell cool but xtly u are not! its ur parents' money. without them, you are nothing!
*guys plzzz be guys.i just cant accept guys who eat a goddammit portion of ur meal..ngeee i juz cant accept it...hahahaha.. i like guys who eat a lot seriously!love fat guys bcoz they are too cute for me!!..weeee..
* i really despise girls who are too desperate and too dependent on guys.c'mon get a life lah!hmm
* you wouldnt want to see me furious. as i wudnt want to, as well..yeahh..if u respect me n also i will doing the same..i will respect u too..k
* you should never ask a girl on date and expect her to pay for her teh tarik or wuteva,exmple its RM1.40. lol. ofcoz u can, but just bear in mind 1 word, u are such a loser..okeh!
* i am a good friend...hehehe.. as in i can be friends with everyone provided that ur not that annoying..hehe..ngeee
* i love those richie rich ppl who are soo laidback and cool. u noe sumtimes those who tak kaya yg nak show off kaya.tipu je tu..perasan!.
* travelling is awesome.u should try if you do have money coz hell yeah it uses a lot of money..love it!
* i wanna be a billionaire so freaking bad ? haha no. leading a ok life is good enough. tp tipu la sape taknak kaya kan? hehe lol...

ngeeee..
sorry la eh if xstuju..btw itu pda pandangan korang je.k..im not a perfect person..n sorry if im wrong..:) peace!!!

nothing n nothing!

Author: iyda /

oouhh..buhsannyer hari2 kat ofis xde bt papa...haishh..
sume manager bertungkus lumus bt keje..
bos kesana kemari meeting..ngeee..
hari2 dtg ofis gigit jari buhsan..
hadoiii..
ape nk bt ni ha??
hmmm....
tgk kiri kanan file yg dah settle..
nak submit kat sale department,mnger x kasi lgi..
kena tggu til end of the month ni..nak merayap?wa,mcm besh..tp xde keyakinan ar..
kang x pasl2 kena mara..
:(
balik2 on9 blog ni tp xde bt papa..termenung tgk benda alah ni..hmmmm
nk on fb xuleh..kena block tyme keje..tyme rest leh plak on fb..adeshh2..
dari aku usha2 je benda alah yg x berfaedah ni..baek aku potpetpotpet"kn??ngeee..
aku suka potpetpotpet" ni..weee...

wah,rindu nyer tyme study..
xpe,lgi 1 week aku dah nak quit..
sabar ye syahidah..5hri je ag..xlama da pown..
really miss my collegemate,lepak2,gelak2,gossip2..ngeee..sume 2 habitlah..
bila dah tukar envirnmnt ni rase suram je rase..
manger2 sume dah 30an++..nak gelak2 pown semcm je rsa..
urmmm..sadis tol..
xpe2,next week dah masuk college blik..leh ar lkukan rutin harian..
gossip2,gelak2,lepak2 ngan my collegemate!!weeee,xsabarnyer...
weeee..!cpt2lah hari berlalu..dah buhsan kat sini..ngeee..

rini kan bgn pagi je segar bugar je rase..xtaw pasaipa..
owh,maybe sbb tido awal?hmm..mcm x je..
hri2 laen pown sama tido awal gak..
tp rini btul2 rase tenng sgt..
dtg ofis pown xngantok taw..haishh,pelik kn..
sampuk?oh tidak!!!bkn.bkn.bkn...

wanna share u all sumthing..ngeee..happy gile..beshh!!!
xtly,last weekend aku g PD..ade family gathering..
n dpt nfon n 2helai bju MNG from my aunty!!..woshhh..dah lama x shoppin kowt..
bila dpt rase bhagia xperlu bwa kuar ag duit nk shoppin2..
klu aku x pg kompom2 aku x dpt..sbbnyer ni la umpan aunty suh aku pegi jgk PD 2..
btw makcik..i really2 love u..thanks for everything..
n sgt teruja dpt fon yg mahal ni..thanks a lot..love.love.love u more n more makcik!!..
aku mmg beruntung ade makcik ni..
ape yg aku nak,kemahuan,keperluan aku sume die capaikan..
wrb8217<--the car she give it 2 me.. money<--oh,every month she give.. shoppin<--she pay for me.. love<--evry scnd,every minute she love me..i love u too,makcik! kemewahan yg ade kat aku skrg sumenyer dari die..aku syg gile kat die sbb die pham aku slama ni.. thanks a lot aunty..really2 love u..
aunty wif her husband..n the banglo at PD..the private beach..ohhh,awesome!!!

OhMy.L.O.V.E Usheee"!!!~

Author: iyda /

wohhh,kamoo sgt ensem usheee"!!!Syg u lah!
gelagat2 usheee" dkg!

Fathers Day & Apy Bezday Abah!

Author: iyda /





Kek untuk abah..white choc macadamia by secret recipe!!oh,nyum3...
*wish u happy always n always success dad!..