..

Author: iyda /


Rindu Maktok!!!!...

wut a day!!!

Author: iyda /

ngeee..

puasa ke-2
kul 2.05am
13/8

hahahhaha,aku bru bgn tido...sume org tgh tido..aku plak bru bgn..gile.gile.gile..adoiii
da whole day aku tido..lebih dari 24hours la kirenye..damn..

keracunan makanan+maigrain,kau bt aku derita 1 hari..hadoi...but now,aku dah ok..
ubatnye,aku tido lebih dari 24jam..gile tido..sbb nyer klu aku terjga pown,xleh nak bgn...rase nak muntah n rase pitam je..better aku tido..hehehhe..

puasa aku batal ke x eh,aku tido da whole day..??uurrmmm..

pas berbuka td minum air + kurma + kuih,aku call maktok..yg angkat fon nyer makcik..hadoi...aku terlepas la berbuka ngan 1 family aku..12.8 bezday cik tina..makjang n pakjang blnja berbuka sama utk 1 family aku..uwaaaaaa,jelez x terkata..uurrmmm..pas lex fon je tido balik..hadoi,..klu lah aku sihat kompom2 aku join skali berbuka 1 family..urrmmm..=(

heeee,mau tido balik lah..kul 8 ade clas lak..rini ni de meeting ngan dak2 sem 5 DBIT n DCS utk praktikal dorng..hope aku leh handle final project ni..ngeee..terkuar plak topik laen..lalalla~~

daaaa.....~

puasa dgn maktok!=)

Author: iyda /

yeah,puasa3..

thun ni 2010 maktok puasa kat KL..slalunye,kitaorg yg akan balik start puasa kat kg..tp dsbbkn dis year sume bz keje..aku plak bz ngan study,we all decide maktok je dtg KL puasa same2 ktrang kat sini..heeeeee..syg maktok sgt lah!!!

rini sahur,besh sgt..maktok kejutkan..klu maktok x kejutkn,alamatnye mmg x sahur la aku jwbnye...kat umah mama,bibik masak lauk byk.tp x mam pown...hehehhe...kat umah makjang lak..ade 2 jenis lauk je..daging goreng+ikan pekasam dari kg,maktok bwa..gila sdp smpai abis aku bedal..makjang yg blom abis mam pown dah xde lauk nk mkn..hahhaha..sian,jahat kn aku..dah lama kowt xmam ikan pekasam..sgt sedap!!!windu masa zamn2 sekolah dulu..masa maktok kejutkn bgn sahur,masak same2 kat kg..adushh..klu lah masa boleh berputar..hmmm...

pas sahur je aku tido balik..kul 730 je maktok dah kejut g clas pg..oh,sgt liat nak bgn..dsbb kn maktok yg kejut mmg bersemngt abis..xpuas lagi nak manja2 ngan maktok..klu lah boleh nak ponteng class nak duk umah teman maktok,nyendel2 kat maktok,bawa maktok g shopping baju aku..hahahhahah..jhat kan cucu die ni..bawa maktok jln2..weee..dsbbkn kn clas pg smpai ptg terpaksa la aku tinggl maktok kat rawang dtemani bibik d rmh mama..xpe maktok..i have sumthing special for u..jumaat along balik,i giv u..surprise!!!ngeeee..

maktok,u are my sun shine in my life..terlalu byk pengorbananmu curahkan kat aku..aku x mampu untuk membalas sgalanya..insyaALLAH,1 day aku akan balas jsamu n buktikan segalanya..sayang Maktok!!!!

hurt in my heart..rasenyer la..ngeee..=)

Author: iyda /

well,since i single..my heart always happy..n now still happy but lil bit hurt in my heart..
when i want 2 trust sum1,when i want that person,when i think that person..
i fell my heart really2 hurt..oh,ini bukn yg aku nak sbenarnya..its maybe that person it not for me or it juz come n go wit memories..urrmm..thanks to God,give me a chance until now..really thankful for u,God!!!..urrmm..

when im down, i always motivate my mind..yeah,like always..syahidah,just think positif n always bersyukur..ape yg berlaku ade hikmahnye..uurrmm..but until when?uurrmm..hope,ini hanya kenangan manis sementara Allah berikan utk aku..=)

my dear friends,thanks always be my side when im really2 need u guys!..thanks for ur all advice and thanks becoz give me sum space to hear all my stories!..really appreciate it..

juz now,motivate diri ini 2 always thinks positif n thanks God..Kau bt aku lebih berfikir matang utk melalui perjalanan hidup aku ini...dis is juz a word dat too really meaningfull to me n thanks to masz bcoz ur advice n dis word,i up back without this memories!!..

she always said to me all this words:-

u'll noe that u miss sum1 very much when evry time u think of that person, ur heart breaks into pieces and juz a quick "Hello" from that person can bring the broken pieces back.

giving sum1 all ur love is not an assurance that he will love u back.dont expect love in return,wait for it to grow in dis heart,if it doesnt be contented it grows in u..hmmmmm..

u'll noe when u really love sum1 even if their happiness means u are not a part of it..urmmm..

n da last 1..terjdi kat diri aku sendri..=) but i still can smile..i still have my friend..yeahh!!

if sum1 comes into ur life and bcomes a part of u but for sum reasons he couldn't stay,dont cry too much..juz be glad that ur paths crossed and sumhow he made u happy even for a while...=)

done!!!=((