The 10 things about the Internet that turn me on!

Author: iyda /

haha, korang pown same kan? jgn tipu..kita same shj..haha..betul kan?even penat skali pown, sibuk mne skali pown, internet mmg dah jdi perkara wajib utk perkara dibwah..ngeee.. itu list aku punya..There is chart for 10 things about the Internet that turn me on:-


1. Facebook
2. Email
3. Youtube
4. Online shopping
5. Surfing for discoveries
6. Online banking
7. Online video conferencing
8. Blogging 
9. Online gaming 
10. Group buying sites


1st skali for sure facebook.Why? hahahha, i can share my daily life on Facebook and stalk my friends at the same times. ngeee..

2 : For those using smartphone like blackberry or htc or iPhone, they are lucky because can access their email using their phone. Like me also, sometime when got email but cannot find the attached, cepat2 buka lappy kan? nak tgk ape sbenarnye yg di-attached kan...betul x? haha

3 : Haha, ini best! bila sorng2 dekat bilik, sure bored.. utk hiburkan hati Youtube lah peneman..ngeee.. now, dah xde masa tgk tv..bila on lappy je for sure nak search rancngan yg dah terlepas..heee..i can get watch my favourite tv series America's Next Top Model, The Voice online and laugh at funny staff uploaded by others..am i rite? u all pown same je kan? gagaga

4 : Ini mostly girl lah kan? act, guy pown ade tapi jarang2 la..ade ade tpi x seghairah girl online shopping. At desperate times when i need retail therapy and its raining outside, i turn to online shopping. i absolutely love blogshops that sell clothes, accessories and etc. heee.. and them delivered to me. :) but must pay for postage lah..

5 : When im in bluring and need some answer i will google it. its easy. i can get the answer faster then i wait for ask others. Also, surfing the internet and stumbling upon interesting reads.

6 : Its so much easier to check my account balance and etc nowadays. No more queues! Yes!

7 : Lately no more video conferencing because when i turn on my lappy and check whos online, nobody. because of what before this i on9 for 24hours then now i just on9 when i am free to turn me on the Internet. That y, they also dont know when i on9 and they cannot wait for me only to online..#hey, org Malaysia di Dubai..i just miss u when i talk about this. Damn!

8 : ngeee..Instead of writing in a diary and hiding under my bed, now i can write my chronicles online for everyone to read..hahahah..im not 24hours blogger, just i think this is my personal diary that can show to all others blogger. :)

9 : kalau dah betul2 bosan shj akan online gaming..heheheh i get to play game online and interact with people from all over the world to play game online.

10 : xselalu, but sumtime when i needed shj. btw, thanks to groups buying sites, i can now try different types of experience every day without having to pay full price for the service or product.

cont : 12 days fasting...

Author: iyda /

masa utk menunaikan janji2 yg lepas..dah janji nak continue kan? so meh nak smbung balik story..hahahah


5thun membujang (skrg pown bujang lagi okey), i mean mnyewa sendiri, berdikari sendiri, nak mkn pown kena beli kat kedai, so evrything kena bt sendiri lah..hari2 mkn kat luar..so utk tahun ni aku stay back with my family sbb sudah tamat zaman study, bila nak mkn ke ape ke sume dgn family lah..bila dpt mkn kat luar, n cuba nak jd mcm bujang dulu, trasa diri ni mcm dah ketinggalan sgt..org lain dah up to date, tpi aku masih ditakok lama..hahhaa..*buruk betol n mmg dah terpesong..hahahhaha..arghh, lantak! hahhaa.. 

habis je berbuke cepat2 lah kitaorg nak ke movie, alih2 mata yg galak ni terpandang 1 kedai yg aku rasa sgt sweet..1st pandang rasa mcm xcaye yg ade kedai cake yg comeyl sgt dekat The Garden ni sbb slalu aku lalu, xde plak aku terpandang kan..oh,maybe sbb puasa, teringin itu n ini kan..so aku xnak la lepaskna peluang yg ada, singgah skejap..wow, harga no bad,sapa2 pown mampu beli..skit je mhal tpi kualiti die mmg terbaik...aku ada beli tart nenas, oh sgt sedap..skali hadap dah habis taw..hahhaha


Delectable ni sbelah Robinson taw..maybe dah ramai yg thu, so that y la aku kata jakun sbb xpenah perasan..maybe b4 ni x penah lalu situ, oh lagi jakunn..hahahha..argh,lantak la kan nak kata ape pown..ni 1st time aku..n aku rasa org lain pown ada pengalaman for 1st time x kire lah ape-ape skali pown..huh..


Niat beli sbenarnya nak makn dlm signature tpi sbb focus tersgt2, aku jd lupe skejap dekat tart nenas ni.. smpai kan dekat guider wayang pown aku ade mention pasal tart nenas ni..hahahha..Ticket utk 3org..me,aunty n uncle..yey, Harry Potter ni dah 2 kali aku tgkk..best sbb 2 x bosan tgk..ade sape2 nak ajak tgk wayang Harry Potter lagi pown aku nak..hahah..okey, done it!..=) 

Eh,belum lagi..pda awal cerita aku ada mention pasal issue kan? hehehe..issue ni sering kali (*chewah) berlaku n terjadi dekat aku n family..org kata manusia xpernah puas dgn kelebihan org sbbnyer perasaan hasad dengki dah mmg tertanam dlm jiwa dorng..(aku xnak aib kan sape2) so tlg amik ikhtibar..kita manusia yg lemah bukan? kita hanya ada Dia di akhirat, kalau didunia dia ada segala-galanya, diakhirat dia tiada apa-apa..so, please..utk dunia n akhirat buanglah perasaan hasad dengki or everything yg x elok..sometime aku pown xsedar tpi sume 2 sedang dibaiki..walaupown kita xboleh jd sesempurna, seseelok yg dikatakan..jdi kan sesempurna n seseelok itu utk diri sendiri..okey! .penat already, puasa okey..hahahha..*bukan bt ape pown, sleep je memanjang..ahhahaha..:D

12 days fasting...

Author: iyda /

i have a lot to story..thanks God im still alive til now..syukran syukran..=)

actually, benda ni dah lama sgt2 jd issue..slalu aku ignore kan je..but sometime ade la jugak terfikir..:) mne boleh nak ignore mcm 2 je kan klu dah nama pown issue..:) tapi dlm aku duk ignore ade je issue ni bangkit..y hah? manusia ni mmg xpernah puas kan? mesti ade perasaan hasad dengki.y? kita sesama manusia, manusia biasa disisi-Nya..tiada yg lebih kecuali iman kita terhadap-Nya..chewahhh,pandai ye ko iyda..heeee..lalaalal!~
persaingan sihat disisi-Nya aku rasa cara kita mengabdikan diri kepada-Nya..jgn pandai2 sapa tanya..Islam adalah agama yg suci..aku bersyukur skali dilahirkan, dididik, dikelilingi dgn agama yg suci ini..even aku x sesempurna iman ku, tpi aku ada prinsip yg 1..bantu lah aku, kuat kan pendirian n keimananku..:)

aku beruntung kerana dilahirkan dlm keluarga yg sgt hebat, berkerjaya, beriman, soleh..tambah2 maktok x pernah jemu melayan kerenah aku yg sgt buruk ni..okey,aku akui yg aku mmg sgt2 manja..tpi bila dah besar2 ni kan aku rasa ape yg aku nak bt pown dah terkawal..sume dah terbiasa dari kecik lagi..aku xbersosial, xpernah ke club plus niat mmg x pernah ada..cuma aku xboleh berdiri sorng diri klu xda family family ku..klu nak bt jahat skit je, 1 perasaan akan timbul n jadi x tenang..so,klu aku nak tenang, aku akan minx izin dgn salah sorng family members pown dah okey..at least dorng thu ape yg aku bt..

mcm hari ni, i mean yesterday..post ni aku update masa 13 days fasting after sahur..aku hanya gurau gurau sja dgn aunty yg aku nak tgk wayang..tup tup, aunty n uncle dah plan nak bawa aku g tgk wayang..2 movie plak 2..walaupown 1 daripada movie 2 aku dah tgk tp nampak x, betapa sygnya mereka dekat aku..so benda ini lah jdi issue sbenarnya..aku boleh je g tgk sendiri dgn kwan2..haishh..tghri smalam, aunty mask bilik aku pesan, pukul 3 uncle Ramma dtg amik..so dont be late..okey,aku mmg bersiap lambat sbb aku suke try byk2 baju b4 choose the right 1 utk dipakai..aku pown say, okey! dgn semngt yg teramat sgt nak g tgk movie plus berbuka diluar plak..pukul 130 aku dah start pilih baju ape nak pakai..pukul 215 mcm 2 aku dah ready nak bersiap..perempuan klu kuar x pakai bedak x sah kan? tmbah aku plak klu x pakai bedak mmg nampak la scar Mr J..so, nak tempek2 bedak lagi plus itu ini lagi..so makan masa..tpi aku boleh siap awal taw..around 250 mcm 2 aku dah siap..yeay! pandai kan aku bajet masa..ngeee,okey..smalam je..esok2 xthu lah..heheheh..bila aku dah siap awal, mula la perasan sorng2...snap sane ni..ngeee..ni lah hasilnya..




dgn bangga nye aku turun bawah abb aku siap awal dari aunty, tggu aunty plak bersiap..haishh..aku mmg x ske menunggu..hahha,klu org tggu aku xpe..uhuhuh..xlama makcik turun ckp uncle Ramma pegi check tayar kereta sbb tyre status mention..i sad, its okey..boleh je naik keta aku g The Garden..smpai dekat simpang 4 Giant sec 13 shah alam, jam teruk oi...dah buang masa dekat situ nak g federal highway..haishhh..movie aku pukul 410 lah..sempat x ni..then aku decide kita g the nearest mall je lah cuci cuci mata..so, after uncle habis keje baru kita g utk 2nd movie..the aunty said oraite!...betul2 je dekat traffic light uncle call bgtaw uncle Ramma otw g amik aku n aunty..dlm hati aku nak kena patah balik..make up chantek2 pastu drive keta mengadap jam then patah balik..what the waste time i have hah? but im still okey, aunty ckp kite tgk Captain America next week je lah..hari ni punye dah x sempat..waaaa, burn je duit booking 2..hmmm..so, for 2nd movie hope dpt tgk lah..

smpai je U16, aku ckp kat aunty nak g jenjln kat tapak menunggang kuda..she bring me there..tgk kete besar2 sume, so xjdi lah aku nak usha2 kuda yg hensem2..n terus balik rumah..tapak kuda menunggang kuda hanya amik masa 5 minute shj dari rumah..sgt dekat..so pasni nak g lagi tpi dgn jln kaki shj..kowt2 ade lambogini color merah ke tumpang kan aku balik nnty best jugak..ahhaha..okey,too much..smpai je rumah, uncle Ramma belum smpai, tggu around 20minute uncle Ramma smpai..yeay, time to pick up uncle plak dekat USJ..xsabar nak smpai The Garden sbb dah lama x pegi..last pegi dgn Akma n Syana..2 pown skejap jek..sgt x puas..pegi pick uncle then terus ke The Garden Mid Valley, oh jln sgt teruk dgn hujan lagi..smpai sane pown dah pkul 7..buang masa dgn jam smpai aku sendiri boring then tertidor..hmmm,smpai2 je dekat The Garden Hotel, uncle Ramma drop we all there, kitaorg terus g amik ticket wayng n terus ke restoran ready utk berbuke..aku x sempat nak snap byk sbb ramai sgt org..n aku x nak la org kata aku jakun xpenah jumpa restoran mcm 2 kan..so 2 3 keping shj..service kat sini agak slow tpi waiter2 die nice, senyum sja...uncle dah book dulu b4 pegi,so xde la tggu lama sgt utk makanan..smpai je tempat makn, dorng terus serve..yes, aku suke air bandung..pink ang ang..hahaha..:)

 a fews menu utk berbuke..sayur n chicken soup sour blum smpai..sume best but skit pedas tomyam siakap n tomyam seafood..tpo popia 2 sgt sedap okey..walaupown inti skit n kecik je tpi trasa betul2 keistimewaan popia 2..:)

 Air sirap bandung..uh, fav!

 ini plak dessert kitaorg, but aku x bape nak suke sbb sengkuang merah plus nangka plus santan. but aku habis kan nangka shj..nama ape aku x thu..bg aku okey la..klu ade pulut mangga utk dessert for sure aku habis kan..;) *xbaik ieda memilih makanan,bersyukur lah..hehehe...yeye,amin..:) alhamdulillah..
and the last 1..name restoran n add skali.. restoran ni okey la bg aku tpi aku lagi suke restoran thai thai dekat sunway piramid..restoran ni adalah restoran ala thai..nama die mcm x sesuai kan? hehhee..

for next post aku akan cite smbungan dari post ni k..promise, promise..issue sbenar diawal cerita belum ade pengakhiran..heeee...next post k..dah mengantok! uhhuhu..

daaaaaaaaa


Aku pown sama...

Author: iyda /

hahahah..pandai ye kata Cik Tina ade boy friend..last2 aku yg kantoi..hahhaha..
salah paham je okey!..harap paham..aku x taw knpa mmg tempat ni jadi port klu nak bergayut or baca paper or tgk tv (gila mata laser) or mengendap mamat depan cuci kete VW golf die..hahhaha..jahat kan aku? lalalal!~
pic ni aunty snap last week..lepas kenduri kesyukuran..so carpet xde antar dobi, perabot pown masih x tersusun rapi..
kejadian ni aku x ingt bila..tpi mmg port ni sape2 dtg even Cik Tina yg kecik bru berusia 5thun 2 pown duduk dekat port ni bergayut..haishh..ade tarikan yg menarik kan? bru aku tersedar..bgn pagi amik paper kat luar terus duduk dekat port 2 baca paper..kenapa?kenapa?kenapa ye?hmmmm


isk pic ni..xthu lah kenapa jd mcm ni..preview kat lappy okey plak..nape bila masuk blog je terus x centre ni..biar kan je lah..
betul x?tpi klu nak dibanding kan pic tina ni same kan? port yg same..okey, 1 lagi persoalan baru..:) 


waterfall with them..

Author: iyda /

hehehe..sume pic ni aku jumpa dlm hard disk aku..hahhaha,gile dah lama aku rasa pic pic ni..awal thun 2011 or thun lepas punye pic..not so sure..tpi for ur info, this is my first time aku jejak ke waterfall..jakun x aku? hahaha, aku x tahu knpa? maktok aku cukup larang aku pegi tempat2 mcm ni..tapi kali ni aku pegi x bgtaw pown..then balik je dari waterfall 2 bru aku bgtaw..hehehe..panas jugak lah telinga dgr die bebel..heheh..okey maktok, xpegi dah pas ni..promise..:) n then mule la melarat..maktok bgtaw kat mama.. mama cepat2 call n interview aku pasal waterfall ni..haishh..ye mama, pasni klu nak pegi lagi along bgtaw dulu..hmmm..same jugak aku penah minx nak pegi memBroga kan diri tpi byk je alasan mama x kasi aku pegi..along thu mama xkasi sbb mama risau kan??hehhe..okey, positif thinking! aku turut kan aje..x pegi..sorry guys yg pegi tambah2 Dila..sorry girl..dah thu mmg family x kan izin kan..:)

sejuk gile kowt air die time ni...dah lah plan last minute tgh2 hujan renyai plak 2 pegi dgn aku demam bagai..haishh..thanks guys u makes my day..sume ni plan dari Bell n DD..dorng ni klu nak plan slalu last minute..sometime geram jugak..aku x dpt join some plan with them..haishh..yelah, sbb x plan awal2 kan? hmmm..

tgk lah sume pic ni...mcm2 ragam kitaorg..tpi xleh enjoy sgt taw tempat2 mcm ni..hehehe..but aku happy sbb akhirnya dapt jugak aku jejak kaki ke waterfall neyh..Sungai Gabai, Ulu Langat..jln nak masuk ke Sungai Gabai ni mmg agak scary skit..jln berhutan, sempit plak 2, berlopak lopak..haishhh..tpi nak ke tempat mcm 2 ade ke yg chantek2 ea??hehehe..masa kitaorg smpai kat atas 2, xde sape2 pown..kitaorg je..yelah kan hutan renyai2 kowt time 2, mmg xde org nak dtg mandi lah..dorng pown thu air sure sejuk gila..tpi kami xthu yg sejuk..*okey,bt2 xthu..padahal suke..;)



Novel | Dear John

Author: iyda /

hey, aku dah tgk movie Dear John ni 8 kali okeh..serious xbosan! sukeeee sgt..geram dekat John sbb die bukan lelaki mcm kat luar luar sane..oppsss..allalal!~ sya x thu,sape yg ckp..hahahha..:) 

agak2 la kan, ade lagi x lelaki mcm John eh? hmmm..okey,Syahidah. u mimpi je lebih..hmmm..

First time tgk movie ni mmg aku jatuh hati sgt2..xde movie lain slain Dear John yg aku boleh katam smpai 8 kali..mmg ada istimewanya movie ni...then aku ade dpt info dari housemate aku yg movie Dear John ni ade novel..haaa,okey...aku mmg terkejut n sgt excited nak cari novel Dear John..n sgt lah beruntung..housemate aku sendri yg ade novel tuh..aaaaaaaaaaa...bestnye x terhingga..*dah lebih la 2..eh betul lah..aku suke okey..
ni lah novel 2...yeay....




novel ni aku dah amik 2weeks dekat housemate aku, but still xkatam lagi membca sbb bila aku start baca je aku mengantokk..haishhh..:( tpi dah nak habis dah..yeay..semnagt semngat nak katam novel ni..hehehe..
bulan puasa ni klu kuar jln sure penat pastu mula la cari air then pecah puasa..tpi aku x mcm 2 okey..mostly, bulan puasa tahun ni aku byk habis kan masa dgn tgk2 movie yg lama2 mcm The Lord Of The Rings, Harry Potter plus etc..n Dear John pown aku x ketinggalan nak tgk..so, klu mlm ni aku x sleepy awal confirm aku tgk lagi..hehehe..aku suke,aku tgk lah..hahahah..:) 


3 days at Kuala Terengganu..=)

Author: iyda /

hey, u know what? Kuala Terengganu is the third home of mine..=)

First, for sure lah kg halaman kan? Kedah Jelapang Padi..my maktok home..=)
Second is Selangor..my all family home there..Parent, Makjang n Makcik home..
Third is Kuala Terengganu..Maklang home..every year i'll go there around 5 or 6 times to spend my time with them..its a great moment at all..really love their nasi kerabu..oh,my fav food and also sata..=) nyum nyum...

last Tuesday i just come back from Kuala Terengganu with Maktok..act, aku ke KT utk bring Maktok back to KL..9hari Maktok kat sane spend her time with cucu cucu kesygan die..n tiba lah masa Maktok spend her time with all at KL..:) Maktok! i love you soo much!..

Kalau aku pegi KT je, for sure Maklang akan bawa aku g cuci cuci mata dekat butik batik..act, aku yg slalu ajak die bawa aku pegi..sbb aku suke tgk org mengecat sutera batik..seriously, dorng mmg creative sgt plus tersgt lah seni..sampaikan aku ternganga sorng2 tgk dorng tgh melukis dekat sutera tuh..perghh, dasyat kan dorng? mcm mne eh nak jdi creative mcm 2 n seni??aku kagum dgn dorng act..yg bt aku kagum tersgt2 ialah dorng boleh melukis around 20 helai kain dlm masa 1hari? dasyat x?? bukan senang nak jd creative n berseni mcm dorng..dorng ade darah seni yg lahir dlm darah dorng.. i mean start from their keturunan...maybe..=)
okey2,xmo ckp bykk..ade a few picta sempat aku snap b4 my phone black out.. there is :-



Masa ni jam pukul 11pgi mcm 2..Akak ni die dah siap kan 2 kain..korng byg kan, kita nak mewarna 1 lukisan pown amik msa 2 3 jam plus mood lagi..tpi akak ni non stop..dah siap 1, buat lagi 1..bukan senang nak mengecat ni okey..without lakaran lagi tuh..haishh...kagum2..

Heheh, ni plak Tihani n Md Hadif ( My BF) dekat butik sutera batik 2..aku x ingt ape nama n dekat mna kedai nih..tpi confirm skali dekat Kuala Terengganu..tepi jln n rupa seperti rumah yg diubah suai menjadi kedai..=) 


Its me..hehehehe..gedik in car..before my phone black out..=) im enjoy at there..seriously! klu dpt stay sane pown aku suke..=)


sya ada boyfriend lah..:P

Author: iyda /

hahhaha,terkejut x? iyda dah ade boyfriend..bercintan conton dah skrg..

eh,hello.....! suke hati wa lah nak ade ke x? lu sibuk ape hal??

weeehh,garang plak minah ni..eh,idak le garang mne pown..suke2 je..:P

hehehe...korng2 sume tertipu lah..iye,dah kena tipu korng2 sume ni..bukan iyda lah..tpi si budak kecik yg bru berumor 5thun...Nama die Qistina Alesya. caye x? iye lah korng2 sume...tgk eh pic2 die..:)

First, die bawa larik phone, senyap2 je ckp..xnak aku,aunty n makjang dgr...okey,fine!


Second, ape yg diborak kan pown xthu...die ketawa bila berckp..see the picture..muke bahagia je..


Third, kena tegur..hahahha, jgn nak bergayut sgt lah..okey,say goodbye..


this girl actually tgh oncall with her cousin at Kuala Terengganu, Tihani. (kena tipu lagi eh korang2 sume??,hahahha) yg pelik nye gaya dah mcm org besar yg ade boyfriend..bila tanye die;

aku : "nape ckp jauh2?bercinta eh?"

Tina : Tina ade boyfriend..ngeee..(sengeh)..

aku : "isk budak ni,gatal! okey Tina, along yg 23thun ni pown single,mcm mne Tina yg 5thun ni ade boyfriend?? aiyookk,ckap ibu...Tina g sekolah x blajar, Tina g sekolah bercinta je.."

Tina : "along!along! bercinta 2 ape? mcm bentuk love 2 eh??" (muke serious)

aku : "hahahhahahhahha" okey,Tina xptut thu..=) Kecik lagi!

Hey u, i know u read this..its already 3 year n 3month n 10days right?! i still remember!just miss u n all moment dibulan puasa 3thun lepas.. =)
1. dapt call dari u je,i larik jauh2 xnak bg sape dgr perbualan kite..
2. pastu sengeh sorng2..sbb trasa bahagia..
3. bila kena tegur, xnak mengaku ada boyfriend..tpi u tetap boyfriend i even u x lama lagi nak jd papa..hey, im happy for u..congrate!
4. u are the first 1 then others. i want prince like u..agak2 ade x org lain mcm u? hehehheh..

*too much feeling..still lagi okey..xde nangis2 pownn..:P
nite all..=)


10 days Fasting

Author: iyda /

maktok : knock!!knock!!knock!! "along!,dah pukul bape ni, bgun lah.."

arghhh,mlas nyerrr nak bgn..nape lah liat sgt ni nak bgn ni..haishhh..
buke mata sekecik2 yg boleh..aduhh,lindung plak dgn langsir..kat luar hujan ke ea?duh...
mlas nyerr...

aku : "okey okey, along bgn ni.."

tgk jam dah pukul 11pgi..Ya Allah, ape hal lah yg aku tido smpai x ingt dunia ni..
betul kan langsir,oh..hujan rupenye..uwaaaa..nak smbung tido balik lah...

maktok : knock!!knock!! "jom pegi beli ikan nak masak ptg ni, makjang dtg buke puasa kat rumah hari ni".
isk, along ni x bgn lagi ka? along! dah jam brapa ni?"

aku : "yelah tok, dah bgn lah...nak mandi dah ni.."

aaaaa, xjadik nak smbung tido..wooo,nikmatnye dpt bgn lambat plus hujan plak 2...

View from my room..

See,hujan kan?aku plak tido x sedar hape..isk2,teruk betul kan??ngeee...:) xselalu lah maktok..hari ni je terlajak skit..hehehehe..*peace..=)

dah lama xde org bebel kat aku bgn lmbat..hahaha,skali skala kena marah bgn lambat best jugak kan? hahahha..okey iyda, jgn nak liat sgt lah, skit2 dah ler...heeeee.... esok sape nak tlg kejutkan plak? maktok dah g rumah makjang..uwaaaa...anyone? :P



un-perfect!.

Author: iyda /

1 berkelopak, 1 sepet, kemek, serabut, tebal..hahhaha
ape sume 2??
ngeeee, td ade jln2 kat Giant Sec13,Shah Alam..
niat 2 nak beli brg n cepat2 balik..takut kang jln sesak sbb kat stadium kan ade bazaar ramadhan..gile besar punye bazaar..mmg jem lah klu lambat kuar dari Giant 2..

tgh2 pilih sayur, ade budak dlm troli tegur aku..wah,bajet..hahah..die kate baju aku chantek..hahaha..
aku taw die nak ngorat aku jdi awek die..:P *syahidah,too much okey! hehehhe
aku melayan kan je..aku bebaik je dgn die,tetiba die kata mata aku sepet sebelah..
eh budak ni, pandai plak ko mengata aku ye..pastu, hidang akak n sya same,kemek..oh,damn..jgn la mcm 2 adik..akak puasa hari ni..mood pown kurang..dari awl puji baju aku chantek tetiba kata aku plak..
nak kena nih..hahahha..
beli brg kat Giant pown dah x tenang..otw balik rumah fikiran melayang2..ni sume gara-gara budak kecik 2..haishh..
and aku balik je hitung balik ape budak 2 ckp..yes,totally true!.
aku ade sepasang mata yg sepet sbelah, hidung ku kemek, bibir ku tebal, pipi ku bulat mcm piring CD,haahhahah..
kan?tgk lah kat bwh..betul x,betul x??? :p 
so, do i care..its me Syahidah..:) sihidung kemek,sisepet sbelah mata..yeay,akhirnya aku akui sume ni..
hahaha...:) 

 okey,dlm picta ni mata kanan sepet kan? nmpak x hidung kemek..mcm buah jambu x?hahahha..


Saya juga berkerja diawal pagi sesudah sahur lagi..;)

Author: iyda /

sape ckp sya pemals?sape ckp sya xnak kerja?sape,sape,sape??? baik mengaku cepat!hahhaha


sya juga berkerja lah..dgn mengambil tempahan raya menjahit manik.:P hahahha
act ni sampingan n salah 1 minat bila masa terluang shj..dikesempatan yg belum berkerjaya lagi, sya habis kan masa2 terluang dgn mengambil tempahan raya menjahit manik..income yg dpt xde la byk, niat hanya utk bju yg dijahit manik chantek bila dipkai shj..sgt murah klu sya amik tempahan..

Utk bulan n raye thun ini shj dah ade 9pasang bju yg diambil utk dijahit manik..1 daripada 9 itu dah disiap kan awal pagi ni..habis je,terus update blog okey..semngt sbb dlm masa 2jam sya dpt habis kan lengan baju kedua-dua belah...horeeeyyyy! but now feel sleepy already ni lazy mode..arghhh..nak mngeliat!!! ahhaha,*buruk iyda ni kan? :p do i care? hahahhaa..its me n always be me..no duplicate okey!

this is some picta yg sempat disnap..sesudah sahur sya start menjahit..now dah jam 835am..grrrr...menjahit, stop, menjahit, mengeliat, stop, menyanyi,menjahit,stop, bla bla blaaaa...

bju dah separuh siap..=) suke2...

keadaan katil yg semak dgn shawl, lappy, kotak manik, bantal n bla bla blaaaa..:P 
kerja yg xpernah kemas..ini lah namanye menjahit manik salah 1 hobi, bila terasa nak bt, boleh je start dimana2 even tgh mkn skali pown kan...oppsss..sya puasa okey...:P

tgk,manik dah tertumpah..:( bt la keje lagi bila tgh mengantokk..haishh,nasib x tumpah atas katil. kalau x, mmg  dah stop menjahit n sleep terus..mlas nak kutip..nasib baik lah penutup kotak ni ade jd pelindung..wahhh..ahhaha...:P 

Hoyeahhh, done it! chantek x? its simple kan? sya x pro..:) sya cuba utk jdi kan ianya chantek shj..
To Mummy Dyang: sorry late..:( *baju ni dah stahun dekat aku..hahahha..kejam aku nih simpan bju mummy Dyang lelama..ngeeee..


dekat luar dah cerah, ade sape2 x nak tlg buka kan langsir 2 balik n tutup lampu skali..maktok dah bebel..lampu buke siang hari..zam zam ala kazam, buka lah engkau langsir..aku mlas nk gerakkk..cepat lah buka, cepat lah....arghhhh, mengeliat dulu..

p/s wanna sleep til noon..yes..jgn sape2 kaco masa tido sya okey..kang sya auuuwmmm! :P hehehe

Movie | The Lord Of The Rings.

Author: iyda /

The best movie ever..
xbosan tgk...
=) 






third day puasa..=)

Author: iyda /

happy fasting all...this year xde lagi kan post utk bulan Ramadhan ni? xlupa, just no point to story..heee..
tpi dlm xde point nak story pown, nak jugak cite!nak jugak..hehehe
so,thun ni sambut Ramadhan di Shah Alam with aunty n uncle..hanya bertiga..
masih belum berkesempatan berbuka with my family at Rawang there..mama dah call tanya,"bila along nak balik,ajak aunty n uncle skali.."hehehe..
will do ma, but Saturday nak g Kuala Terengganu, n back to KL on Monday with Maktok?
so,next week eh mama? =)
mama mcm okey je tp suara die mcm x rela..hehehe..
xpe2, nnty along balik, along masak utk kita berbuka taw....*bodek balik..=) hehehe

hoho..first n second day dah lepas..tpi xde picta..hehehe..
but for third day i have!..hoyeah,simple n suite with 3 person..
me,aunty n uncle..=)


Menu : daging salai masak cili padi, ayam percik, sambal paru, asam pedas ikan pari n daging bakar black pepper.. plus kuih muih.
*oke sayur xde..hahah..xcukup quota..ngeee

sume diatas beli di sec20,shah alam n U16 bazar Ramadhan..
just daging bakar black pepper je bt sendiri..hoho..
berpeluh jugak masak daging black pepper ni n hasil nyer berpuas hati...just perap daging dgn serbuk black pepper n garam..simple sgt..tp sedap.!hehhe..*puji diri sendiri plak..ngeee..
mkanan yg lain pown not bad..tpi xde la niat nak pegi n beli lagi..just ayam percik die berbaik dari U16..heheehe...

telatah Hani n Aina. *HAPPY !

Author: iyda /

oke! for 3days kat Shah Alam bersama kanak2 dibwah..
aku pakai bju kemas skit je. "along nak g mne?nak ikut,nak ikut."
padahal bru habis mandi,x g mne pown..hahaha..
tpi kesian dgn dorng sure bosan kat rumah..
nak swim x bwa bju swim..nasib la korang ade along yg baik hati melayan kerenah korang..
*oppsss! hahahah..:p 
xslalu kan nak puji diri sendiri baik..hahhaha..

pic kat bwah aku bawa Aina dgn Tihani g rumah baru..hoho!..
dlm kereta bkn main berjanji, "okey along,nnty Aina sapu sampah...bla bla blaaaa." 
*bukan main byk die berjnji..
"hani boleh tlg along jugak, hani nak tlg along..bla bla blaaaa."
*sorng lagi,itu ini berjnji..
tpi bila smpai je rumah, "along,aina nak main ipad jap je..td along dah main,hani pown dah main..tinggal aina je blum..eh eh..boleh eh..." (muke kesian)
blum aku ckp ape2 lagi dah amik ipad main..
bila dah start main, jgn harap leh tlg aku..hampeh betul..
tpi die punye penat mcm aku yg angkat perobot bagai ni..hahahha..
aku dgn hani plak melawat sane ni..
hani ni pandai betul pose, "along along,amik la gmbar hani.nnti along letak dlm facebook.."
tercengang aku,budak darjah 1 thu main facebook..haishhh..
blajar ke facebook je ni dorng ni..
but, bebel2 aku dlm sarang ni pown..
aku happy dgn dorng..xsunyi,geram,marah,gelak,sakit perut pown dgn dorng..
nnty dtg lagi eh..;)



okey,pic bwh ni plak..dekat parking kondo..
along,hani lapar..jom!
amboih, mcm die ade duit nak g makan..
suke2 hati die je..*kesian sbb dekat rumah bru x makan ape2..balik pown dah lmbt,sure die lapar..
pic bwh ni nak bwa kanak2 ni g makn..
snap2 dulu b4 naik..*idea aina..haishh...


telatah dorng bt aku 1 hari sakit perut ketwa, geram, marah..
but im happy..miss aina n hani already..=) 
t along g sane plak eh..:) 

Book | Why Men Marry Bitches

Author: iyda /


Wanna read this book..hmmm..boleh habis kan ke x eh?hmmm
wanna find it 1st then let we see..i sleep or not when read this book or i just ignore the book in my bookcase..
hahaha..

just read the synopsis..here ->

“Make him chase you…Until you catch him. Never shy and always laugh-out-loud funny, Sherry Argov’s Why Men Marry Bitches is a sharp-witted manifesto that shows women how to transform a casual relationship into a committed one. With the grittiest of girlfriend-to-girlfriend detail, Argov removes the kid gloves and explains why being extra nice doesn’t necessarily mean he’ll be more devoted. The guide shares real-life “no holds barred” interviews with men who answer the following in raw detail: How do men manipulate a relationship to keep it casual? Do men deliberately push women’s emotional buttons? How can she convince him commitment was his idea? How can she invite a proposal without saying a word? Whether you are single, married, recently separated, or just fed up with your family members telling you to fetch a husband because time is running out, Why Men Marry Bitches is the must-have guide that will show you how to exude confidence, win his heart, and get the love and respect you deserve.

interesting what?jom2 serbu MPH..=)

Movie | Dear John

Author: iyda /

OMG, its really touch my heart..
she ask me to watch this movie before she pass away..
im so sorry dear..xdgr ckp u watch this movie early..
i dah tunaikan slepas u dah xde..really sorry..its too late right?hmm
i cry,too much..i really miss u.
damn hurt! love u.
hope u read this post but...=( dear, i miss you, i love u..


Dear John is a romantic drama about a solder, John Tyree (Channing Tatum) who falls in love with Savannah Curtis ( Amanda Seyfried), the idealistic college student, while he was home on leave. After 2weeks of falling in love, they are separated for 7 years by John’s increasingly dangerous deployments. They stay in touch by sending a continuous stream of love letters overseas. But it stopped after awhile…. why? Ok, you guys have to watch it! I’m not telling you. :p

6.7.2010 (Wednesday) . Always in my memories.

Author: iyda /

Dear,


What moves through us is a silence, a quiet sadness, a longing for one more day, one more word, one more touch, we may not understand why you left this earth so soon, or why you left before we were ready to say good-bye, but little by little, we begin to remember not just that you died, but that you lived. And that your life gave us memories too beautiful to forget.


God saw you getting tired and a cure was not to be. So He put His arms around you and whispered "come to me." With tearful eyes we watched you, and saw you pass away. Although we loved you dearly, we could not make you stay. A golden heart stopped beating, hardworking hands at rest. God broke our hearts to prove to us, He only takes the best.


Love you forever, peace, prayers and blessings.


6.7.2011 (Wednesday)
16.15pm.
Hospital Ampang.
ICU Ward.

Note | 30 Secrets Every Women keeps from her Men

Author: iyda /

I just read the article about this..interesting interesting..i thought it would be great if i can share it with you readers;

My Best Friend Knows Everything
My best friend knows everything. She knows all of your vitals—from the size of your bank account to the size of your other, um, holdings—and she knows how both compare with those of every other man I've ever dated. I have done a hand-comparison measurement so I can divulge size and girth with a high level of accuracy. When my friend smirks at you knowingly, you are not imagining it. She knows. So just know that she knows, and deal with it. (It's not going to change.)
Ask her about me, or chat with her about our relationship, at your own risk. She will tell me. Even—in fact, especially—if she promises not to. This is not always a bad thing (e.g., if you happen to be telling her how much you love me). But, in general, remember that she is my confidante first, and yours never.

Your Hands Turn Me On
Just looking at your hands can turn me on.



I Sleep in Your T-Shirt
When you go away, even for a day, I sleep in your favorite old T-shirt because it smells like you.

I Lie About My Number 

I'll never tell you exactly how many men I've slept with. No matter how sincere I appeared when I answered your question, chances are I wasn't. As an unscientific guideline, when a woman says she's slept with four men, the real number is actually closer to seven. Her fib is partly intentional (she doesn't want to appear a floozy), but mostly it's sexual amnesia. When a woman wants to pretend an encounter never occurred, she simply scraps the man from her official score sheet. Common excuses that lead to such an omission: The actual sex lasted only a few thrusts; or she was drunk or on the rebound.

I Fantasized About You

I fantasized about being with you at least a dozen times before we actually first got naked.

I Compare You to My Exes

I still think about my ex-boyfriends and compare them to you. Mostly you win. Sometimes not.

I've Googled Your Exes

I have Googled your exes.



I Lose My Appetite

When I'm falling in love with you, I completely lose my appetite

My Body isn't Always this Smooth

My body really isn't naturally this hairless and smooth all over. But I will never allow you to see any indication whatsoever of all the shaving, tweezing, waxing, exfoliating, and moisturizing that gets it this way.

I Can Be Disorganized

I only appear to have it all together. My true organization (or lack thereof) is revealed in my closet, my makeup bag, my desk files.

I Know About Your Porn Stash

I have discovered your porn stash and your frequently visited porn Web sites and think the things that turn you on are hilarious.

I Always Need Extra Time

When I say, "I'm ready," I'll need exactly 7 more minutes to get ready. Don't try to cheat the system by showing up 7 minutes later; I will still need an extra 7 minutes.

I'm Usually Late

When I say, "I'll meet you in 15 minutes," I mean I will leave in 15 minutes, and thus won't actually arrive for at least 30 (but probably more like 40).

You've Made Me Cry

You've made me cry more times than you'll ever know.



I Like When You Call

I obsess about when you're going to call me again. The period of time between our first date and your "Thanks for a great night; when can I see you again?" always seems stretched into slow motion. So don't worry about looking too eager. Call. Even if you only wait until noon the day after, it will feel like a lifetime to me. And don't send me an e-mail unless you want me to put you in the figurative trash can along with your message.

I Want You to Talk a Little Dirty

I want you to talk a little dirty.

I Saved Your Voice Mails

At the beginning of our relationship, I save all of your voice mails and listen to them (and make my friends listen, too), repeatedly.

I Wear Granny Underwear

I might wear granny underwear and purposely not shave my legs because I like you. As crazy as it sounds, the more I like you, the less likely I am to sleep with you on an early date, because I don't want to sabotage having a "proper" relationship with you. So I just might purposely hunt out the ugliest underwear in my drawer and not shave my legs—all to prevent myself from getting naked with you too soon. Sometimes I might get a little tipsy or carried away, and this plan will backfire.

I Spend a Lot on Clothes

I split the cost of my fashion purchases over two or more credit cards, so you don't notice the gargantuan deficit.

I'm Constantly Testing You

I'm constantly testing you. I observe, analyze, and judge every action, word, gesture, e-mail, and facial expression. When I ask you if you want to have a threesome, I don't mean it. If you want me to speak to you again, let alone sleep with you after this conversation, the answer should always be, "Why would I want to sleep with another woman when I have you?"

I Check Your Butt Out

I check out your butt every time you leave the room.



I Need to Know You Want Me

I need constant indications that you want me around. That's why it's better, for example, to say, "I want you to come away with me for the weekend. Could you come with me?" than to ask, "What are you up to this weekend?"

I Love It When You're Jealous

I love it when you get a little jealous. So if you ever see me flirting in front of you with the waiter, the bus driver, or another guy at a party, know I'm actually flirting with you—through him.

You're Sexy When You Go to Work

Even though I may complain that I don't see you enough (or that you work too hard), I find nothing sexier than watching you put on a suit in the morning and rush off to work.

I Start Fights When I Feel Ignored

I start fights with you because I'm feeling ignored. I'm trying to force emotion out of you. Don't retreat into your cave; just give me what I want: some attention. And never tell me to "calm down," unless you want to guarantee that I absolutely won't.

I Think You're Cheap if I Pay

Even if I insist on paying or splitting the bill on our first date, I'll think you're cheap if you let me.

I've Fantasized About Your Best Friend

I may find your best friend repulsive, but I've fantasized about sleeping with him. Not because I want him, but because I want a piece of a guy who is so close to you.

My Friends Know Things Before You

If I'm going to break up with you, all of my friends know way before you do. I've been talking about it for 2 weeks.

I Get Nostalgic About Us

When we do break up, I put all photographs of you and mementos of our relationship in a shoe box and store it in my closet. Just in case I get nostalgic. Just in case you come back.

I Want You to Take Control in Bed

I want you to take control in bed. Yes, I have a successful career, I'm financially independent, I live on my own, and I don't need a man to make me happy (in theory). I still want you to pick me up, carry me to the bedroom, and take without asking.




p/s not all point i agree,just certain on that i ready for my becoming prince.

@

p/s: For more information regarding the article, you can view at Link