tuan hj aka lelaki tua gatal...

Author: iyda /

i attend 1 meeting last night..meeting for overall pasal event this weekend berjln lancar. tpi pulak, apa yg aku nmpak si pengerusi aka tuan hj aka lelaki tua gatal ni spoil mood aku..haishhh..6 girls with 19 boys join the meeting..dari ptg aku dah agak, si lelaki tua ni mmg gatal..xkira la ko tuan hj or wut ever, please respect us as a girls there..yg aku tersgt pelik,mcm mna si lelaki tua ni leh jd pengrusi?haishhh, langsung x de skap profesional dlm mengadili 1 mesyuarat. mmg la x formal tpi at least ko tunjuk la sikap yg boleh org respect ko as pengerusi..ni memalukan je..hmmm


before meeting:
Bitch! tetiba kuar dari mulut si lelaki tua gatal dkat 1 of boys dat join da meeting..we all yg tgh dinner sume pandang die..geleng kpala tnda tah papa je si lelaki tua gatal ni..klu ko profesional perlu ke ko maki hamun depan public??

during meeting:
dgn lelaki sume ko punyer tengking2, xpuas hati itu ini + maki hamun, dgn girls ko punye sikap tetiba brubah..oh syg la, darling la..perlu ke sume 2???hey si lelaki tua gatal, u are so annoying!..

*pandangn mata straight tertumpu pada girls yg bertentang dgn lelaki tua gatal..

boy1:
hey, bukan girls sja yg ade kat meeting ni en pengerusi..

si lelaki tua gatal:
oh,perempuan kan hati nyer lembut,sopan,lemah gemalai,kena la berlembut dgn dorng..

aku:(hati kata) hey,mmg sah ko lelaki tua gatal..hmmmm..tah papa je..ko tu ibarat datuk aku dah!

eeee,xpernah lagi aku jmpa org yg bernama n dikenali org berperangai mcm ni..

tindakan aku:
tuan hj, sya mmg xleh nak go on dlm event ni..sya tarik diri atas sbb2 tertentu..(dlm hati : sya xperlu kan pemimpin berperangai  yg xde contoh mcm tuan hj)..sorry guys, gud luck for the event ye..aku bgn tggl kan dorng meeting..smpai je kat kete dpt msg dari 1 of boys yg join the meeting..*we freedom from the bitch! hahaha..tercengang aku bca msg..papa pown gud luck for those yg join the event this weekend..

puas hati aku..

moral of the story..: 
if u respect us, we also do da same thing.
be a good leader..
be professional in handling the meeting..

p/s: im freedom from annoying person..felt good now..:)











0 comments:

Post a Comment