12 days fasting...

Author: iyda /

i have a lot to story..thanks God im still alive til now..syukran syukran..=)

actually, benda ni dah lama sgt2 jd issue..slalu aku ignore kan je..but sometime ade la jugak terfikir..:) mne boleh nak ignore mcm 2 je kan klu dah nama pown issue..:) tapi dlm aku duk ignore ade je issue ni bangkit..y hah? manusia ni mmg xpernah puas kan? mesti ade perasaan hasad dengki.y? kita sesama manusia, manusia biasa disisi-Nya..tiada yg lebih kecuali iman kita terhadap-Nya..chewahhh,pandai ye ko iyda..heeee..lalaalal!~
persaingan sihat disisi-Nya aku rasa cara kita mengabdikan diri kepada-Nya..jgn pandai2 sapa tanya..Islam adalah agama yg suci..aku bersyukur skali dilahirkan, dididik, dikelilingi dgn agama yg suci ini..even aku x sesempurna iman ku, tpi aku ada prinsip yg 1..bantu lah aku, kuat kan pendirian n keimananku..:)

aku beruntung kerana dilahirkan dlm keluarga yg sgt hebat, berkerjaya, beriman, soleh..tambah2 maktok x pernah jemu melayan kerenah aku yg sgt buruk ni..okey,aku akui yg aku mmg sgt2 manja..tpi bila dah besar2 ni kan aku rasa ape yg aku nak bt pown dah terkawal..sume dah terbiasa dari kecik lagi..aku xbersosial, xpernah ke club plus niat mmg x pernah ada..cuma aku xboleh berdiri sorng diri klu xda family family ku..klu nak bt jahat skit je, 1 perasaan akan timbul n jadi x tenang..so,klu aku nak tenang, aku akan minx izin dgn salah sorng family members pown dah okey..at least dorng thu ape yg aku bt..

mcm hari ni, i mean yesterday..post ni aku update masa 13 days fasting after sahur..aku hanya gurau gurau sja dgn aunty yg aku nak tgk wayang..tup tup, aunty n uncle dah plan nak bawa aku g tgk wayang..2 movie plak 2..walaupown 1 daripada movie 2 aku dah tgk tp nampak x, betapa sygnya mereka dekat aku..so benda ini lah jdi issue sbenarnya..aku boleh je g tgk sendiri dgn kwan2..haishh..tghri smalam, aunty mask bilik aku pesan, pukul 3 uncle Ramma dtg amik..so dont be late..okey,aku mmg bersiap lambat sbb aku suke try byk2 baju b4 choose the right 1 utk dipakai..aku pown say, okey! dgn semngt yg teramat sgt nak g tgk movie plus berbuka diluar plak..pukul 130 aku dah start pilih baju ape nak pakai..pukul 215 mcm 2 aku dah ready nak bersiap..perempuan klu kuar x pakai bedak x sah kan? tmbah aku plak klu x pakai bedak mmg nampak la scar Mr J..so, nak tempek2 bedak lagi plus itu ini lagi..so makan masa..tpi aku boleh siap awal taw..around 250 mcm 2 aku dah siap..yeay! pandai kan aku bajet masa..ngeee,okey..smalam je..esok2 xthu lah..heheheh..bila aku dah siap awal, mula la perasan sorng2...snap sane ni..ngeee..ni lah hasilnya..




dgn bangga nye aku turun bawah abb aku siap awal dari aunty, tggu aunty plak bersiap..haishh..aku mmg x ske menunggu..hahha,klu org tggu aku xpe..uhuhuh..xlama makcik turun ckp uncle Ramma pegi check tayar kereta sbb tyre status mention..i sad, its okey..boleh je naik keta aku g The Garden..smpai dekat simpang 4 Giant sec 13 shah alam, jam teruk oi...dah buang masa dekat situ nak g federal highway..haishhh..movie aku pukul 410 lah..sempat x ni..then aku decide kita g the nearest mall je lah cuci cuci mata..so, after uncle habis keje baru kita g utk 2nd movie..the aunty said oraite!...betul2 je dekat traffic light uncle call bgtaw uncle Ramma otw g amik aku n aunty..dlm hati aku nak kena patah balik..make up chantek2 pastu drive keta mengadap jam then patah balik..what the waste time i have hah? but im still okey, aunty ckp kite tgk Captain America next week je lah..hari ni punye dah x sempat..waaaa, burn je duit booking 2..hmmm..so, for 2nd movie hope dpt tgk lah..

smpai je U16, aku ckp kat aunty nak g jenjln kat tapak menunggang kuda..she bring me there..tgk kete besar2 sume, so xjdi lah aku nak usha2 kuda yg hensem2..n terus balik rumah..tapak kuda menunggang kuda hanya amik masa 5 minute shj dari rumah..sgt dekat..so pasni nak g lagi tpi dgn jln kaki shj..kowt2 ade lambogini color merah ke tumpang kan aku balik nnty best jugak..ahhaha..okey,too much..smpai je rumah, uncle Ramma belum smpai, tggu around 20minute uncle Ramma smpai..yeay, time to pick up uncle plak dekat USJ..xsabar nak smpai The Garden sbb dah lama x pegi..last pegi dgn Akma n Syana..2 pown skejap jek..sgt x puas..pegi pick uncle then terus ke The Garden Mid Valley, oh jln sgt teruk dgn hujan lagi..smpai sane pown dah pkul 7..buang masa dgn jam smpai aku sendiri boring then tertidor..hmmm,smpai2 je dekat The Garden Hotel, uncle Ramma drop we all there, kitaorg terus g amik ticket wayng n terus ke restoran ready utk berbuke..aku x sempat nak snap byk sbb ramai sgt org..n aku x nak la org kata aku jakun xpenah jumpa restoran mcm 2 kan..so 2 3 keping shj..service kat sini agak slow tpi waiter2 die nice, senyum sja...uncle dah book dulu b4 pegi,so xde la tggu lama sgt utk makanan..smpai je tempat makn, dorng terus serve..yes, aku suke air bandung..pink ang ang..hahaha..:)

 a fews menu utk berbuke..sayur n chicken soup sour blum smpai..sume best but skit pedas tomyam siakap n tomyam seafood..tpo popia 2 sgt sedap okey..walaupown inti skit n kecik je tpi trasa betul2 keistimewaan popia 2..:)

 Air sirap bandung..uh, fav!

 ini plak dessert kitaorg, but aku x bape nak suke sbb sengkuang merah plus nangka plus santan. but aku habis kan nangka shj..nama ape aku x thu..bg aku okey la..klu ade pulut mangga utk dessert for sure aku habis kan..;) *xbaik ieda memilih makanan,bersyukur lah..hehehe...yeye,amin..:) alhamdulillah..
and the last 1..name restoran n add skali.. restoran ni okey la bg aku tpi aku lagi suke restoran thai thai dekat sunway piramid..restoran ni adalah restoran ala thai..nama die mcm x sesuai kan? hehhee..

for next post aku akan cite smbungan dari post ni k..promise, promise..issue sbenar diawal cerita belum ade pengakhiran..heeee...next post k..dah mengantok! uhhuhu..

daaaaaaaaa


0 comments:

Post a Comment