3 days at Kuala Terengganu..=)

Author: iyda /

hey, u know what? Kuala Terengganu is the third home of mine..=)

First, for sure lah kg halaman kan? Kedah Jelapang Padi..my maktok home..=)
Second is Selangor..my all family home there..Parent, Makjang n Makcik home..
Third is Kuala Terengganu..Maklang home..every year i'll go there around 5 or 6 times to spend my time with them..its a great moment at all..really love their nasi kerabu..oh,my fav food and also sata..=) nyum nyum...

last Tuesday i just come back from Kuala Terengganu with Maktok..act, aku ke KT utk bring Maktok back to KL..9hari Maktok kat sane spend her time with cucu cucu kesygan die..n tiba lah masa Maktok spend her time with all at KL..:) Maktok! i love you soo much!..

Kalau aku pegi KT je, for sure Maklang akan bawa aku g cuci cuci mata dekat butik batik..act, aku yg slalu ajak die bawa aku pegi..sbb aku suke tgk org mengecat sutera batik..seriously, dorng mmg creative sgt plus tersgt lah seni..sampaikan aku ternganga sorng2 tgk dorng tgh melukis dekat sutera tuh..perghh, dasyat kan dorng? mcm mne eh nak jdi creative mcm 2 n seni??aku kagum dgn dorng act..yg bt aku kagum tersgt2 ialah dorng boleh melukis around 20 helai kain dlm masa 1hari? dasyat x?? bukan senang nak jd creative n berseni mcm dorng..dorng ade darah seni yg lahir dlm darah dorng.. i mean start from their keturunan...maybe..=)
okey2,xmo ckp bykk..ade a few picta sempat aku snap b4 my phone black out.. there is :-



Masa ni jam pukul 11pgi mcm 2..Akak ni die dah siap kan 2 kain..korng byg kan, kita nak mewarna 1 lukisan pown amik msa 2 3 jam plus mood lagi..tpi akak ni non stop..dah siap 1, buat lagi 1..bukan senang nak mengecat ni okey..without lakaran lagi tuh..haishh...kagum2..

Heheh, ni plak Tihani n Md Hadif ( My BF) dekat butik sutera batik 2..aku x ingt ape nama n dekat mna kedai nih..tpi confirm skali dekat Kuala Terengganu..tepi jln n rupa seperti rumah yg diubah suai menjadi kedai..=) 


Its me..hehehehe..gedik in car..before my phone black out..=) im enjoy at there..seriously! klu dpt stay sane pown aku suke..=)


0 comments:

Post a Comment