cont : 12 days fasting...

Author: iyda /

masa utk menunaikan janji2 yg lepas..dah janji nak continue kan? so meh nak smbung balik story..hahahah


5thun membujang (skrg pown bujang lagi okey), i mean mnyewa sendiri, berdikari sendiri, nak mkn pown kena beli kat kedai, so evrything kena bt sendiri lah..hari2 mkn kat luar..so utk tahun ni aku stay back with my family sbb sudah tamat zaman study, bila nak mkn ke ape ke sume dgn family lah..bila dpt mkn kat luar, n cuba nak jd mcm bujang dulu, trasa diri ni mcm dah ketinggalan sgt..org lain dah up to date, tpi aku masih ditakok lama..hahhaa..*buruk betol n mmg dah terpesong..hahahhaha..arghh, lantak! hahhaa.. 

habis je berbuke cepat2 lah kitaorg nak ke movie, alih2 mata yg galak ni terpandang 1 kedai yg aku rasa sgt sweet..1st pandang rasa mcm xcaye yg ade kedai cake yg comeyl sgt dekat The Garden ni sbb slalu aku lalu, xde plak aku terpandang kan..oh,maybe sbb puasa, teringin itu n ini kan..so aku xnak la lepaskna peluang yg ada, singgah skejap..wow, harga no bad,sapa2 pown mampu beli..skit je mhal tpi kualiti die mmg terbaik...aku ada beli tart nenas, oh sgt sedap..skali hadap dah habis taw..hahhaha


Delectable ni sbelah Robinson taw..maybe dah ramai yg thu, so that y la aku kata jakun sbb xpenah perasan..maybe b4 ni x penah lalu situ, oh lagi jakunn..hahahha..argh,lantak la kan nak kata ape pown..ni 1st time aku..n aku rasa org lain pown ada pengalaman for 1st time x kire lah ape-ape skali pown..huh..


Niat beli sbenarnya nak makn dlm signature tpi sbb focus tersgt2, aku jd lupe skejap dekat tart nenas ni.. smpai kan dekat guider wayang pown aku ade mention pasal tart nenas ni..hahahha..Ticket utk 3org..me,aunty n uncle..yey, Harry Potter ni dah 2 kali aku tgkk..best sbb 2 x bosan tgk..ade sape2 nak ajak tgk wayang Harry Potter lagi pown aku nak..hahah..okey, done it!..=) 

Eh,belum lagi..pda awal cerita aku ada mention pasal issue kan? hehehe..issue ni sering kali (*chewah) berlaku n terjadi dekat aku n family..org kata manusia xpernah puas dgn kelebihan org sbbnyer perasaan hasad dengki dah mmg tertanam dlm jiwa dorng..(aku xnak aib kan sape2) so tlg amik ikhtibar..kita manusia yg lemah bukan? kita hanya ada Dia di akhirat, kalau didunia dia ada segala-galanya, diakhirat dia tiada apa-apa..so, please..utk dunia n akhirat buanglah perasaan hasad dengki or everything yg x elok..sometime aku pown xsedar tpi sume 2 sedang dibaiki..walaupown kita xboleh jd sesempurna, seseelok yg dikatakan..jdi kan sesempurna n seseelok itu utk diri sendiri..okey! .penat already, puasa okey..hahahha..*bukan bt ape pown, sleep je memanjang..ahhahaha..:D

0 comments:

Post a Comment