cont : 12 days fasting...

Author: iyda /

masa utk menunaikan janji2 yg lepas..dah janji nak continue kan? so meh nak smbung balik story..hahahah


5thun membujang (skrg pown bujang lagi okey), i mean mnyewa sendiri, berdikari sendiri, nak mkn pown kena beli kat kedai, so evrything kena bt sendiri lah..hari2 mkn kat luar..so utk tahun ni aku stay back with my family sbb sudah tamat zaman study, bila nak mkn ke ape ke sume dgn family lah..bila dpt mkn kat luar, n cuba nak jd mcm bujang dulu, trasa diri ni mcm dah ketinggalan sgt..org lain dah up to date, tpi aku masih ditakok lama..hahhaa..*buruk betol n mmg dah terpesong..hahahhaha..arghh, lantak! hahhaa.. 

habis je berbuke cepat2 lah kitaorg nak ke movie, alih2 mata yg galak ni terpandang 1 kedai yg aku rasa sgt sweet..1st pandang rasa mcm xcaye yg ade kedai cake yg comeyl sgt dekat The Garden ni sbb slalu aku lalu, xde plak aku terpandang kan..oh,maybe sbb puasa, teringin itu n ini kan..so aku xnak la lepaskna peluang yg ada, singgah skejap..wow, harga no bad,sapa2 pown mampu beli..skit je mhal tpi kualiti die mmg terbaik...aku ada beli tart nenas, oh sgt sedap..skali hadap dah habis taw..hahhaha


Delectable ni sbelah Robinson taw..maybe dah ramai yg thu, so that y la aku kata jakun sbb xpenah perasan..maybe b4 ni x penah lalu situ, oh lagi jakunn..hahahha..argh,lantak la kan nak kata ape pown..ni 1st time aku..n aku rasa org lain pown ada pengalaman for 1st time x kire lah ape-ape skali pown..huh..


Niat beli sbenarnya nak makn dlm signature tpi sbb focus tersgt2, aku jd lupe skejap dekat tart nenas ni.. smpai kan dekat guider wayang pown aku ade mention pasal tart nenas ni..hahahha..Ticket utk 3org..me,aunty n uncle..yey, Harry Potter ni dah 2 kali aku tgkk..best sbb 2 x bosan tgk..ade sape2 nak ajak tgk wayang Harry Potter lagi pown aku nak..hahah..okey, done it!..=) 

Eh,belum lagi..pda awal cerita aku ada mention pasal issue kan? hehehe..issue ni sering kali (*chewah) berlaku n terjadi dekat aku n family..org kata manusia xpernah puas dgn kelebihan org sbbnyer perasaan hasad dengki dah mmg tertanam dlm jiwa dorng..(aku xnak aib kan sape2) so tlg amik ikhtibar..kita manusia yg lemah bukan? kita hanya ada Dia di akhirat, kalau didunia dia ada segala-galanya, diakhirat dia tiada apa-apa..so, please..utk dunia n akhirat buanglah perasaan hasad dengki or everything yg x elok..sometime aku pown xsedar tpi sume 2 sedang dibaiki..walaupown kita xboleh jd sesempurna, seseelok yg dikatakan..jdi kan sesempurna n seseelok itu utk diri sendiri..okey! .penat already, puasa okey..hahahha..*bukan bt ape pown, sleep je memanjang..ahhahaha..:D

12 days fasting...

Author: iyda /

i have a lot to story..thanks God im still alive til now..syukran syukran..=)

actually, benda ni dah lama sgt2 jd issue..slalu aku ignore kan je..but sometime ade la jugak terfikir..:) mne boleh nak ignore mcm 2 je kan klu dah nama pown issue..:) tapi dlm aku duk ignore ade je issue ni bangkit..y hah? manusia ni mmg xpernah puas kan? mesti ade perasaan hasad dengki.y? kita sesama manusia, manusia biasa disisi-Nya..tiada yg lebih kecuali iman kita terhadap-Nya..chewahhh,pandai ye ko iyda..heeee..lalaalal!~
persaingan sihat disisi-Nya aku rasa cara kita mengabdikan diri kepada-Nya..jgn pandai2 sapa tanya..Islam adalah agama yg suci..aku bersyukur skali dilahirkan, dididik, dikelilingi dgn agama yg suci ini..even aku x sesempurna iman ku, tpi aku ada prinsip yg 1..bantu lah aku, kuat kan pendirian n keimananku..:)

aku beruntung kerana dilahirkan dlm keluarga yg sgt hebat, berkerjaya, beriman, soleh..tambah2 maktok x pernah jemu melayan kerenah aku yg sgt buruk ni..okey,aku akui yg aku mmg sgt2 manja..tpi bila dah besar2 ni kan aku rasa ape yg aku nak bt pown dah terkawal..sume dah terbiasa dari kecik lagi..aku xbersosial, xpernah ke club plus niat mmg x pernah ada..cuma aku xboleh berdiri sorng diri klu xda family family ku..klu nak bt jahat skit je, 1 perasaan akan timbul n jadi x tenang..so,klu aku nak tenang, aku akan minx izin dgn salah sorng family members pown dah okey..at least dorng thu ape yg aku bt..

mcm hari ni, i mean yesterday..post ni aku update masa 13 days fasting after sahur..aku hanya gurau gurau sja dgn aunty yg aku nak tgk wayang..tup tup, aunty n uncle dah plan nak bawa aku g tgk wayang..2 movie plak 2..walaupown 1 daripada movie 2 aku dah tgk tp nampak x, betapa sygnya mereka dekat aku..so benda ini lah jdi issue sbenarnya..aku boleh je g tgk sendiri dgn kwan2..haishh..tghri smalam, aunty mask bilik aku pesan, pukul 3 uncle Ramma dtg amik..so dont be late..okey,aku mmg bersiap lambat sbb aku suke try byk2 baju b4 choose the right 1 utk dipakai..aku pown say, okey! dgn semngt yg teramat sgt nak g tgk movie plus berbuka diluar plak..pukul 130 aku dah start pilih baju ape nak pakai..pukul 215 mcm 2 aku dah ready nak bersiap..perempuan klu kuar x pakai bedak x sah kan? tmbah aku plak klu x pakai bedak mmg nampak la scar Mr J..so, nak tempek2 bedak lagi plus itu ini lagi..so makan masa..tpi aku boleh siap awal taw..around 250 mcm 2 aku dah siap..yeay! pandai kan aku bajet masa..ngeee,okey..smalam je..esok2 xthu lah..heheheh..bila aku dah siap awal, mula la perasan sorng2...snap sane ni..ngeee..ni lah hasilnya..




dgn bangga nye aku turun bawah abb aku siap awal dari aunty, tggu aunty plak bersiap..haishh..aku mmg x ske menunggu..hahha,klu org tggu aku xpe..uhuhuh..xlama makcik turun ckp uncle Ramma pegi check tayar kereta sbb tyre status mention..i sad, its okey..boleh je naik keta aku g The Garden..smpai dekat simpang 4 Giant sec 13 shah alam, jam teruk oi...dah buang masa dekat situ nak g federal highway..haishhh..movie aku pukul 410 lah..sempat x ni..then aku decide kita g the nearest mall je lah cuci cuci mata..so, after uncle habis keje baru kita g utk 2nd movie..the aunty said oraite!...betul2 je dekat traffic light uncle call bgtaw uncle Ramma otw g amik aku n aunty..dlm hati aku nak kena patah balik..make up chantek2 pastu drive keta mengadap jam then patah balik..what the waste time i have hah? but im still okey, aunty ckp kite tgk Captain America next week je lah..hari ni punye dah x sempat..waaaa, burn je duit booking 2..hmmm..so, for 2nd movie hope dpt tgk lah..

smpai je U16, aku ckp kat aunty nak g jenjln kat tapak menunggang kuda..she bring me there..tgk kete besar2 sume, so xjdi lah aku nak usha2 kuda yg hensem2..n terus balik rumah..tapak kuda menunggang kuda hanya amik masa 5 minute shj dari rumah..sgt dekat..so pasni nak g lagi tpi dgn jln kaki shj..kowt2 ade lambogini color merah ke tumpang kan aku balik nnty best jugak..ahhaha..okey,too much..smpai je rumah, uncle Ramma belum smpai, tggu around 20minute uncle Ramma smpai..yeay, time to pick up uncle plak dekat USJ..xsabar nak smpai The Garden sbb dah lama x pegi..last pegi dgn Akma n Syana..2 pown skejap jek..sgt x puas..pegi pick uncle then terus ke The Garden Mid Valley, oh jln sgt teruk dgn hujan lagi..smpai sane pown dah pkul 7..buang masa dgn jam smpai aku sendiri boring then tertidor..hmmm,smpai2 je dekat The Garden Hotel, uncle Ramma drop we all there, kitaorg terus g amik ticket wayng n terus ke restoran ready utk berbuke..aku x sempat nak snap byk sbb ramai sgt org..n aku x nak la org kata aku jakun xpenah jumpa restoran mcm 2 kan..so 2 3 keping shj..service kat sini agak slow tpi waiter2 die nice, senyum sja...uncle dah book dulu b4 pegi,so xde la tggu lama sgt utk makanan..smpai je tempat makn, dorng terus serve..yes, aku suke air bandung..pink ang ang..hahaha..:)

 a fews menu utk berbuke..sayur n chicken soup sour blum smpai..sume best but skit pedas tomyam siakap n tomyam seafood..tpo popia 2 sgt sedap okey..walaupown inti skit n kecik je tpi trasa betul2 keistimewaan popia 2..:)

 Air sirap bandung..uh, fav!

 ini plak dessert kitaorg, but aku x bape nak suke sbb sengkuang merah plus nangka plus santan. but aku habis kan nangka shj..nama ape aku x thu..bg aku okey la..klu ade pulut mangga utk dessert for sure aku habis kan..;) *xbaik ieda memilih makanan,bersyukur lah..hehehe...yeye,amin..:) alhamdulillah..
and the last 1..name restoran n add skali.. restoran ni okey la bg aku tpi aku lagi suke restoran thai thai dekat sunway piramid..restoran ni adalah restoran ala thai..nama die mcm x sesuai kan? hehhee..

for next post aku akan cite smbungan dari post ni k..promise, promise..issue sbenar diawal cerita belum ade pengakhiran..heeee...next post k..dah mengantok! uhhuhu..

daaaaaaaaa


Aku pown sama...

Author: iyda /

hahahah..pandai ye kata Cik Tina ade boy friend..last2 aku yg kantoi..hahhaha..
salah paham je okey!..harap paham..aku x taw knpa mmg tempat ni jadi port klu nak bergayut or baca paper or tgk tv (gila mata laser) or mengendap mamat depan cuci kete VW golf die..hahhaha..jahat kan aku? lalalal!~
pic ni aunty snap last week..lepas kenduri kesyukuran..so carpet xde antar dobi, perabot pown masih x tersusun rapi..
kejadian ni aku x ingt bila..tpi mmg port ni sape2 dtg even Cik Tina yg kecik bru berusia 5thun 2 pown duduk dekat port ni bergayut..haishh..ade tarikan yg menarik kan? bru aku tersedar..bgn pagi amik paper kat luar terus duduk dekat port 2 baca paper..kenapa?kenapa?kenapa ye?hmmmm


isk pic ni..xthu lah kenapa jd mcm ni..preview kat lappy okey plak..nape bila masuk blog je terus x centre ni..biar kan je lah..
betul x?tpi klu nak dibanding kan pic tina ni same kan? port yg same..okey, 1 lagi persoalan baru..:) 


waterfall with them..

Author: iyda /

hehehe..sume pic ni aku jumpa dlm hard disk aku..hahhaha,gile dah lama aku rasa pic pic ni..awal thun 2011 or thun lepas punye pic..not so sure..tpi for ur info, this is my first time aku jejak ke waterfall..jakun x aku? hahaha, aku x tahu knpa? maktok aku cukup larang aku pegi tempat2 mcm ni..tapi kali ni aku pegi x bgtaw pown..then balik je dari waterfall 2 bru aku bgtaw..hehehe..panas jugak lah telinga dgr die bebel..heheh..okey maktok, xpegi dah pas ni..promise..:) n then mule la melarat..maktok bgtaw kat mama.. mama cepat2 call n interview aku pasal waterfall ni..haishh..ye mama, pasni klu nak pegi lagi along bgtaw dulu..hmmm..same jugak aku penah minx nak pegi memBroga kan diri tpi byk je alasan mama x kasi aku pegi..along thu mama xkasi sbb mama risau kan??hehhe..okey, positif thinking! aku turut kan aje..x pegi..sorry guys yg pegi tambah2 Dila..sorry girl..dah thu mmg family x kan izin kan..:)

sejuk gile kowt air die time ni...dah lah plan last minute tgh2 hujan renyai plak 2 pegi dgn aku demam bagai..haishh..thanks guys u makes my day..sume ni plan dari Bell n DD..dorng ni klu nak plan slalu last minute..sometime geram jugak..aku x dpt join some plan with them..haishh..yelah, sbb x plan awal2 kan? hmmm..

tgk lah sume pic ni...mcm2 ragam kitaorg..tpi xleh enjoy sgt taw tempat2 mcm ni..hehehe..but aku happy sbb akhirnya dapt jugak aku jejak kaki ke waterfall neyh..Sungai Gabai, Ulu Langat..jln nak masuk ke Sungai Gabai ni mmg agak scary skit..jln berhutan, sempit plak 2, berlopak lopak..haishhh..tpi nak ke tempat mcm 2 ade ke yg chantek2 ea??hehehe..masa kitaorg smpai kat atas 2, xde sape2 pown..kitaorg je..yelah kan hutan renyai2 kowt time 2, mmg xde org nak dtg mandi lah..dorng pown thu air sure sejuk gila..tpi kami xthu yg sejuk..*okey,bt2 xthu..padahal suke..;)



Novel | Dear John

Author: iyda /

hey, aku dah tgk movie Dear John ni 8 kali okeh..serious xbosan! sukeeee sgt..geram dekat John sbb die bukan lelaki mcm kat luar luar sane..oppsss..allalal!~ sya x thu,sape yg ckp..hahahha..:) 

agak2 la kan, ade lagi x lelaki mcm John eh? hmmm..okey,Syahidah. u mimpi je lebih..hmmm..

First time tgk movie ni mmg aku jatuh hati sgt2..xde movie lain slain Dear John yg aku boleh katam smpai 8 kali..mmg ada istimewanya movie ni...then aku ade dpt info dari housemate aku yg movie Dear John ni ade novel..haaa,okey...aku mmg terkejut n sgt excited nak cari novel Dear John..n sgt lah beruntung..housemate aku sendri yg ade novel tuh..aaaaaaaaaaa...bestnye x terhingga..*dah lebih la 2..eh betul lah..aku suke okey..
ni lah novel 2...yeay....




novel ni aku dah amik 2weeks dekat housemate aku, but still xkatam lagi membca sbb bila aku start baca je aku mengantokk..haishhh..:( tpi dah nak habis dah..yeay..semnagt semngat nak katam novel ni..hehehe..
bulan puasa ni klu kuar jln sure penat pastu mula la cari air then pecah puasa..tpi aku x mcm 2 okey..mostly, bulan puasa tahun ni aku byk habis kan masa dgn tgk2 movie yg lama2 mcm The Lord Of The Rings, Harry Potter plus etc..n Dear John pown aku x ketinggalan nak tgk..so, klu mlm ni aku x sleepy awal confirm aku tgk lagi..hehehe..aku suke,aku tgk lah..hahahah..:) 


3 days at Kuala Terengganu..=)

Author: iyda /

hey, u know what? Kuala Terengganu is the third home of mine..=)

First, for sure lah kg halaman kan? Kedah Jelapang Padi..my maktok home..=)
Second is Selangor..my all family home there..Parent, Makjang n Makcik home..
Third is Kuala Terengganu..Maklang home..every year i'll go there around 5 or 6 times to spend my time with them..its a great moment at all..really love their nasi kerabu..oh,my fav food and also sata..=) nyum nyum...

last Tuesday i just come back from Kuala Terengganu with Maktok..act, aku ke KT utk bring Maktok back to KL..9hari Maktok kat sane spend her time with cucu cucu kesygan die..n tiba lah masa Maktok spend her time with all at KL..:) Maktok! i love you soo much!..

Kalau aku pegi KT je, for sure Maklang akan bawa aku g cuci cuci mata dekat butik batik..act, aku yg slalu ajak die bawa aku pegi..sbb aku suke tgk org mengecat sutera batik..seriously, dorng mmg creative sgt plus tersgt lah seni..sampaikan aku ternganga sorng2 tgk dorng tgh melukis dekat sutera tuh..perghh, dasyat kan dorng? mcm mne eh nak jdi creative mcm 2 n seni??aku kagum dgn dorng act..yg bt aku kagum tersgt2 ialah dorng boleh melukis around 20 helai kain dlm masa 1hari? dasyat x?? bukan senang nak jd creative n berseni mcm dorng..dorng ade darah seni yg lahir dlm darah dorng.. i mean start from their keturunan...maybe..=)
okey2,xmo ckp bykk..ade a few picta sempat aku snap b4 my phone black out.. there is :-



Masa ni jam pukul 11pgi mcm 2..Akak ni die dah siap kan 2 kain..korng byg kan, kita nak mewarna 1 lukisan pown amik msa 2 3 jam plus mood lagi..tpi akak ni non stop..dah siap 1, buat lagi 1..bukan senang nak mengecat ni okey..without lakaran lagi tuh..haishh...kagum2..

Heheh, ni plak Tihani n Md Hadif ( My BF) dekat butik sutera batik 2..aku x ingt ape nama n dekat mna kedai nih..tpi confirm skali dekat Kuala Terengganu..tepi jln n rupa seperti rumah yg diubah suai menjadi kedai..=) 


Its me..hehehehe..gedik in car..before my phone black out..=) im enjoy at there..seriously! klu dpt stay sane pown aku suke..=)


sya ada boyfriend lah..:P

Author: iyda /

hahhaha,terkejut x? iyda dah ade boyfriend..bercintan conton dah skrg..

eh,hello.....! suke hati wa lah nak ade ke x? lu sibuk ape hal??

weeehh,garang plak minah ni..eh,idak le garang mne pown..suke2 je..:P

hehehe...korng2 sume tertipu lah..iye,dah kena tipu korng2 sume ni..bukan iyda lah..tpi si budak kecik yg bru berumor 5thun...Nama die Qistina Alesya. caye x? iye lah korng2 sume...tgk eh pic2 die..:)

First, die bawa larik phone, senyap2 je ckp..xnak aku,aunty n makjang dgr...okey,fine!


Second, ape yg diborak kan pown xthu...die ketawa bila berckp..see the picture..muke bahagia je..


Third, kena tegur..hahahha, jgn nak bergayut sgt lah..okey,say goodbye..


this girl actually tgh oncall with her cousin at Kuala Terengganu, Tihani. (kena tipu lagi eh korang2 sume??,hahahha) yg pelik nye gaya dah mcm org besar yg ade boyfriend..bila tanye die;

aku : "nape ckp jauh2?bercinta eh?"

Tina : Tina ade boyfriend..ngeee..(sengeh)..

aku : "isk budak ni,gatal! okey Tina, along yg 23thun ni pown single,mcm mne Tina yg 5thun ni ade boyfriend?? aiyookk,ckap ibu...Tina g sekolah x blajar, Tina g sekolah bercinta je.."

Tina : "along!along! bercinta 2 ape? mcm bentuk love 2 eh??" (muke serious)

aku : "hahahhahahhahha" okey,Tina xptut thu..=) Kecik lagi!

Hey u, i know u read this..its already 3 year n 3month n 10days right?! i still remember!just miss u n all moment dibulan puasa 3thun lepas.. =)
1. dapt call dari u je,i larik jauh2 xnak bg sape dgr perbualan kite..
2. pastu sengeh sorng2..sbb trasa bahagia..
3. bila kena tegur, xnak mengaku ada boyfriend..tpi u tetap boyfriend i even u x lama lagi nak jd papa..hey, im happy for u..congrate!
4. u are the first 1 then others. i want prince like u..agak2 ade x org lain mcm u? hehehheh..

*too much feeling..still lagi okey..xde nangis2 pownn..:P
nite all..=)


10 days Fasting

Author: iyda /

maktok : knock!!knock!!knock!! "along!,dah pukul bape ni, bgun lah.."

arghhh,mlas nyerrr nak bgn..nape lah liat sgt ni nak bgn ni..haishhh..
buke mata sekecik2 yg boleh..aduhh,lindung plak dgn langsir..kat luar hujan ke ea?duh...
mlas nyerr...

aku : "okey okey, along bgn ni.."

tgk jam dah pukul 11pgi..Ya Allah, ape hal lah yg aku tido smpai x ingt dunia ni..
betul kan langsir,oh..hujan rupenye..uwaaaa..nak smbung tido balik lah...

maktok : knock!!knock!! "jom pegi beli ikan nak masak ptg ni, makjang dtg buke puasa kat rumah hari ni".
isk, along ni x bgn lagi ka? along! dah jam brapa ni?"

aku : "yelah tok, dah bgn lah...nak mandi dah ni.."

aaaaa, xjadik nak smbung tido..wooo,nikmatnye dpt bgn lambat plus hujan plak 2...

View from my room..

See,hujan kan?aku plak tido x sedar hape..isk2,teruk betul kan??ngeee...:) xselalu lah maktok..hari ni je terlajak skit..hehehehe..*peace..=)

dah lama xde org bebel kat aku bgn lmbat..hahaha,skali skala kena marah bgn lambat best jugak kan? hahahha..okey iyda, jgn nak liat sgt lah, skit2 dah ler...heeeee.... esok sape nak tlg kejutkan plak? maktok dah g rumah makjang..uwaaaa...anyone? :P



un-perfect!.

Author: iyda /

1 berkelopak, 1 sepet, kemek, serabut, tebal..hahhaha
ape sume 2??
ngeeee, td ade jln2 kat Giant Sec13,Shah Alam..
niat 2 nak beli brg n cepat2 balik..takut kang jln sesak sbb kat stadium kan ade bazaar ramadhan..gile besar punye bazaar..mmg jem lah klu lambat kuar dari Giant 2..

tgh2 pilih sayur, ade budak dlm troli tegur aku..wah,bajet..hahah..die kate baju aku chantek..hahaha..
aku taw die nak ngorat aku jdi awek die..:P *syahidah,too much okey! hehehhe
aku melayan kan je..aku bebaik je dgn die,tetiba die kata mata aku sepet sebelah..
eh budak ni, pandai plak ko mengata aku ye..pastu, hidang akak n sya same,kemek..oh,damn..jgn la mcm 2 adik..akak puasa hari ni..mood pown kurang..dari awl puji baju aku chantek tetiba kata aku plak..
nak kena nih..hahahha..
beli brg kat Giant pown dah x tenang..otw balik rumah fikiran melayang2..ni sume gara-gara budak kecik 2..haishh..
and aku balik je hitung balik ape budak 2 ckp..yes,totally true!.
aku ade sepasang mata yg sepet sbelah, hidung ku kemek, bibir ku tebal, pipi ku bulat mcm piring CD,haahhahah..
kan?tgk lah kat bwh..betul x,betul x??? :p 
so, do i care..its me Syahidah..:) sihidung kemek,sisepet sbelah mata..yeay,akhirnya aku akui sume ni..
hahaha...:) 

 okey,dlm picta ni mata kanan sepet kan? nmpak x hidung kemek..mcm buah jambu x?hahahha..


Saya juga berkerja diawal pagi sesudah sahur lagi..;)

Author: iyda /

sape ckp sya pemals?sape ckp sya xnak kerja?sape,sape,sape??? baik mengaku cepat!hahhaha


sya juga berkerja lah..dgn mengambil tempahan raya menjahit manik.:P hahahha
act ni sampingan n salah 1 minat bila masa terluang shj..dikesempatan yg belum berkerjaya lagi, sya habis kan masa2 terluang dgn mengambil tempahan raya menjahit manik..income yg dpt xde la byk, niat hanya utk bju yg dijahit manik chantek bila dipkai shj..sgt murah klu sya amik tempahan..

Utk bulan n raye thun ini shj dah ade 9pasang bju yg diambil utk dijahit manik..1 daripada 9 itu dah disiap kan awal pagi ni..habis je,terus update blog okey..semngt sbb dlm masa 2jam sya dpt habis kan lengan baju kedua-dua belah...horeeeyyyy! but now feel sleepy already ni lazy mode..arghhh..nak mngeliat!!! ahhaha,*buruk iyda ni kan? :p do i care? hahahhaa..its me n always be me..no duplicate okey!

this is some picta yg sempat disnap..sesudah sahur sya start menjahit..now dah jam 835am..grrrr...menjahit, stop, menjahit, mengeliat, stop, menyanyi,menjahit,stop, bla bla blaaaa...

bju dah separuh siap..=) suke2...

keadaan katil yg semak dgn shawl, lappy, kotak manik, bantal n bla bla blaaaa..:P 
kerja yg xpernah kemas..ini lah namanye menjahit manik salah 1 hobi, bila terasa nak bt, boleh je start dimana2 even tgh mkn skali pown kan...oppsss..sya puasa okey...:P

tgk,manik dah tertumpah..:( bt la keje lagi bila tgh mengantokk..haishh,nasib x tumpah atas katil. kalau x, mmg  dah stop menjahit n sleep terus..mlas nak kutip..nasib baik lah penutup kotak ni ade jd pelindung..wahhh..ahhaha...:P 

Hoyeahhh, done it! chantek x? its simple kan? sya x pro..:) sya cuba utk jdi kan ianya chantek shj..
To Mummy Dyang: sorry late..:( *baju ni dah stahun dekat aku..hahahha..kejam aku nih simpan bju mummy Dyang lelama..ngeeee..


dekat luar dah cerah, ade sape2 x nak tlg buka kan langsir 2 balik n tutup lampu skali..maktok dah bebel..lampu buke siang hari..zam zam ala kazam, buka lah engkau langsir..aku mlas nk gerakkk..cepat lah buka, cepat lah....arghhhh, mengeliat dulu..

p/s wanna sleep til noon..yes..jgn sape2 kaco masa tido sya okey..kang sya auuuwmmm! :P hehehe

Movie | The Lord Of The Rings.

Author: iyda /

The best movie ever..
xbosan tgk...
=) 






third day puasa..=)

Author: iyda /

happy fasting all...this year xde lagi kan post utk bulan Ramadhan ni? xlupa, just no point to story..heee..
tpi dlm xde point nak story pown, nak jugak cite!nak jugak..hehehe
so,thun ni sambut Ramadhan di Shah Alam with aunty n uncle..hanya bertiga..
masih belum berkesempatan berbuka with my family at Rawang there..mama dah call tanya,"bila along nak balik,ajak aunty n uncle skali.."hehehe..
will do ma, but Saturday nak g Kuala Terengganu, n back to KL on Monday with Maktok?
so,next week eh mama? =)
mama mcm okey je tp suara die mcm x rela..hehehe..
xpe2, nnty along balik, along masak utk kita berbuka taw....*bodek balik..=) hehehe

hoho..first n second day dah lepas..tpi xde picta..hehehe..
but for third day i have!..hoyeah,simple n suite with 3 person..
me,aunty n uncle..=)


Menu : daging salai masak cili padi, ayam percik, sambal paru, asam pedas ikan pari n daging bakar black pepper.. plus kuih muih.
*oke sayur xde..hahah..xcukup quota..ngeee

sume diatas beli di sec20,shah alam n U16 bazar Ramadhan..
just daging bakar black pepper je bt sendiri..hoho..
berpeluh jugak masak daging black pepper ni n hasil nyer berpuas hati...just perap daging dgn serbuk black pepper n garam..simple sgt..tp sedap.!hehhe..*puji diri sendiri plak..ngeee..
mkanan yg lain pown not bad..tpi xde la niat nak pegi n beli lagi..just ayam percik die berbaik dari U16..heheehe...

telatah Hani n Aina. *HAPPY !

Author: iyda /

oke! for 3days kat Shah Alam bersama kanak2 dibwah..
aku pakai bju kemas skit je. "along nak g mne?nak ikut,nak ikut."
padahal bru habis mandi,x g mne pown..hahaha..
tpi kesian dgn dorng sure bosan kat rumah..
nak swim x bwa bju swim..nasib la korang ade along yg baik hati melayan kerenah korang..
*oppsss! hahahah..:p 
xslalu kan nak puji diri sendiri baik..hahhaha..

pic kat bwah aku bawa Aina dgn Tihani g rumah baru..hoho!..
dlm kereta bkn main berjanji, "okey along,nnty Aina sapu sampah...bla bla blaaaa." 
*bukan main byk die berjnji..
"hani boleh tlg along jugak, hani nak tlg along..bla bla blaaaa."
*sorng lagi,itu ini berjnji..
tpi bila smpai je rumah, "along,aina nak main ipad jap je..td along dah main,hani pown dah main..tinggal aina je blum..eh eh..boleh eh..." (muke kesian)
blum aku ckp ape2 lagi dah amik ipad main..
bila dah start main, jgn harap leh tlg aku..hampeh betul..
tpi die punye penat mcm aku yg angkat perobot bagai ni..hahahha..
aku dgn hani plak melawat sane ni..
hani ni pandai betul pose, "along along,amik la gmbar hani.nnti along letak dlm facebook.."
tercengang aku,budak darjah 1 thu main facebook..haishhh..
blajar ke facebook je ni dorng ni..
but, bebel2 aku dlm sarang ni pown..
aku happy dgn dorng..xsunyi,geram,marah,gelak,sakit perut pown dgn dorng..
nnty dtg lagi eh..;)



okey,pic bwh ni plak..dekat parking kondo..
along,hani lapar..jom!
amboih, mcm die ade duit nak g makan..
suke2 hati die je..*kesian sbb dekat rumah bru x makan ape2..balik pown dah lmbt,sure die lapar..
pic bwh ni nak bwa kanak2 ni g makn..
snap2 dulu b4 naik..*idea aina..haishh...


telatah dorng bt aku 1 hari sakit perut ketwa, geram, marah..
but im happy..miss aina n hani already..=) 
t along g sane plak eh..:)